Afbeelding

Grote groep kinderen geniet volop tijdens VakantieBijbelWeek Ouddorp

OUDDORP - De drie gezellige en fijne dagen met de kinderen op het terrein van Eben-Haëzer in Ouddorp zijn weer voorbijgevlogen. Van dinsdag 24 augustus tot en met donderdag 26 augustus was er weer de VakantieBijbelWeek. Heel veel kinderen mochten we verwelkomen, aldus de organisatie.

Het thema tijdens deze dagen werd door middel van een leuke intro bekendgemaakt en luidde 'Bouw je mee?'. Aandachtig is er geluisterd naar de Bijbelverhalen. De eerste dag hoorden de groepen 1 en 2 over de bouw van een groot schip: de ark van Noach. Woensdag hoorden we over de bouw van een huis op een rots en op het zand: de gelijkenis van de wijze en dwaze bouwer. Op welke bouwer lijken wij? Donderdag is verteld over het bouwen aan Gods koninkrijk: Paulus en Silas, zij deden dit, zelfs in de gevangenis en God hielp hen uit en er mochten mensen bekeerd worden. Bouwen wij ook mee aan Gods koninkrijk?

Op alle dagen is er buiten flink gebouwd. In een grote zandbak bouwden de kinderen onder meer kastelen met grachten. De trekker met grote oplegger vol pallets vertelde ook al veel: de hamerslagen klonken overal en mooie hutten kwamen er uit de grond. De kinderen bouwden wigwams van stokken met lakens en hutten van pallets. Prachtige kastelen, met hoge torens zijn met vele pallets gebouwd. Zelfs een tuinhuis was nog aanwezig. Natuurlijk aten en dronken we met elkaar in onze gebouwde hutten en kastelen. De kinderen zorgden op de donderdag dat ze droog en beschut buiten konden eten, want die ochtend viel er toch nog wat regen.

Natuurlijk ook dit jaar werden ze verrast met een cadeautje. De kinderen kregen op een boekenlegger de Bijbeltekst mee uit Psalm 18:3A: 'De HEERE is mijn Steenrots en mijn Burcht en mijn Uithelper, mijn God, mijn Rots, op Welken ik betrouw'. Het team wil alle sponsoren en vrijwilligers echt héél hartelijk bedanken, die deze dagen mede mogelijk maakten. Bovenal zijn wij als team weer verwonderd over Gods trouwe zorg. Hem alle dank!