DEN BOMMEL

Avondvierdaagse

Hij komt er weer aan, de VV Den Bommel Avond4daagse. Na twee jaren afgelast wegens Corona is hij terug op de Bommelse agenda. Het evenement vindt plaats van dinsdag 14 t/m vrijdag 17 september. De organisatie is in handen van de Activiteitencommissie van VV Den Bommel. Op de eerste dag kan de stempelkaart opgehaald worden vanaf 18.30 uur. De start is telkens op Sportpark De Kruus, de eerste 3 dagen finishen we daar ook. De start is telkens om 19.00 uur. De laatste finish op vrijdagavond is bij de Bommelstee, waar de kinderen daarna nog in de gymzaal kunnen spelen en de familie én toeschouwers gezellig een bakje koffie of iets anders kunnen nuttigen. De inschrijving is geopend. Je kan je opgeven bij Diane van Bergen (Johan Frisolaan 20), deelname kost slechts € 2,50 p.p. graag direct bij inschrijven het bedrag voldoen. Elke avond wordt er voor drinken en eten gezorgd door de organisatie en hun sponsoren. Uiteraard worden de lopers de hele route begeleid door verkeersregelaars. Uiteraard worden alle Coronamaatregelen genomen en leeft men de RIVM-richtlijnen na.

DIRKSLAND

Minimarkt bij ’t Lôôsje

Op 4 september zal er bij 't Lôôsje, aan de Spuikolk in Dirksland, een mini-markt georganiseerd worden. ‘t Lôôsje zal tijdens de markt geopend zijn. Op het buitenterrein zullen groente, fruit, noten, patat, ijs, snoeprollen, kaas en eieren, krûûdpleatjes, koffie en gebak, verse en gebakken vis, verse broodjes en soep, mooie kaarten, panty’s en ondergoed en diverse producten van de bakker verkocht worden. De openingstijden van de minimarkt en ‘t Lôôsje zijn van 9.00 uur tot 14.00 uur. Er wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.

Bingo SVIK

Op 2 september gaat de bingo bij SVIK in de Victoriahal weer van start, zij het met de nodige coronamaatregelen. Deelnamen kan alleen via de CoronaCheck app of een negatieve testuitslag. "Wij vinden dit heel vervelend, maar we zijn blij dat we kunnen beginnen en gezondheid staat voorop", aldus de organisatie. "Ook zullen wij veel luchten en de hygiëneregels opvolgen." Voor de bingo moet je je opgeven en dit gaat per keer. Aanmelden kan via tel. 06-20213165 en vol is vol.

MELISSANT

Tafeltennis

Tafeltennisvereniging De Treffers start het nieuwe speelseizoen op donderdagavond 26 augustus weer in de vertrouwde locatie Melishof. De jeugdtraining start om 19.00 uur en de senioren zijn weer welkom vanaf 20.00 uur. Door de coronaproblematiek kon er het afgelopen seizoen veel minder gespeeld worden, maar zoals het er nu uit ziet kan er weer wekelijks een balletje geslagen worden. De gemeente heeft een nieuw ventilatiesysteem aangelegd in de sportzaal en de vereniging zelf heeft nieuwe (verrijdbare) wedstrijdtafels aangeschaft. De club is dringend op zoek naar enthousiaste jeugdleden, maar natuurlijk zijn ook ouderen van harte welkom. Meer informatie kunt u vinden op www.ttv-detreffers.nl.

Muzieklessen van start

Vanaf de tweede week van september gaan de muzieklessen bij familie De Lange weer beginnen. De nieuwe leerlingen op de blokfluit gaan vol enthousiasme kennis maken met dit instrument en het notenschrift. Bij de al gevorderde Vrolijke Fluiters worden de bekende lesboeken weer opengeslagen, evenals de mappen met leuke aanvullende liedjes. Ook voor de leerlingen op de andere instrumenten is het tijd voor een uitbreiding van het repertoire. Er is nog plaats voor enkele leerlingen, dus wees er snel bij en meld je aan voor les op blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo en fagot. Blokfluitles vindt plaats in groepsverband. De lessen op de andere instrumenten vinden plaats op individuele basis. Vanzelfsprekend worden de RIVM-richtlijnen rond het coronavirus aangehouden. Meer informatie is verkrijgbaar via 0187-602620 en aj-delange@kpnmail.nl.

NIEUWE-TONGE

Koffie-inloop

Het is even stil geweest betreffende de koffiemiddag in Ons Dorpshuis maar vanaf dinsdagmiddag 7 september is iedereen weer van harte welkom voor een praatje, een spelletje of een handwerkje. “Kom je om een bakje” is bedoeld voor alle leeftijden en geheel vrijblijvend. Iedere twee weken van 13:30 tot 15:30 gewoon even bijkletsen bij een lekker bakkie koffie of thee. Stap gezellig een keertje binnen en neem gerust iemand mee. Er zijn verder geen kosten aan verbonden; je rekent alleen na afloop je eigen consumptie af. Er zijn mensen die aangeboden hebben om te rijden mocht vervoer naar Ons Dorpshuis een probleem zijn. Neem hiervoor contact op met Petra Riedijk (06-11056743). “We hopen dat deze middagen weer volop bezocht gaan worden en dat “effe een bakje doen” een begrip zal gaan worden in ons dorp. Vanuit deze koffiemiddag kunnen weer andere activiteiten ontstaan, zoals een lezing, filmavond etc. Kom gerust met input en ideeën om mensen bij elkaar te brengen. Alle activiteiten worden volgens de richtlijnen van het RIVM uitgevoerd”, aldus de organisatie. Informatie: Stichting ZIJN 0187 483366.

OOLTGENSPLAAT

Tuintjesmarkt

Er weer een tuintjesmarkt in Ooltgensplaat en wel op 18 september van 9.30 tot 14.30 uur. U kunt zich daarvoor opgeven via 0627078885.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 28 augustus is er weer een bingo van de O-G-O. Om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 11 rondes voor € 6.50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. “We moeten ons nog aan de 1.5 meter houden dus graag even bellen met hoeveel personen u komt”, dit kan via Riek Jordaan, tel. 0650285629.

MIDDELHARNIS

Judoclub weer van start

De zomervakantie is weer voorbij en de judoka's van Judo Club Middelharnis staan in de startblokken om met de trainingen te kunnen beginnen. Die vinden vanaf komende week plaats op maandag in de Staver te Sommelsdijk in Hal 5 (aanvang 17.00 uur), op donderdag in sporthal de Gooye te Dirksland (aanvang 16.00 uur) en op vrijdag in de Grutterswei te Oude-Tonge (aanvang 17.00 uur). Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom bij de judoclub. Een proefles is altijd mogelijk en passende judokleding is aanwezig, aldus de vereniging.

STELLENDAM

Rommelroute Gereformeerde Kerk

De Gereformeerde Kerk organiseert een rommelroute op zaterdag 4 september. Deze rommelroute begint bij de Geref. Kerk Stellendam, Kerkhoflaan 2 en zal lopen via verschillende tuintjes om weer terug te keren bij de kerktuin. Verkoop van tweede handsspullen, boeken, verse vis, koek en zopie op verschillende plaatsen op een goed aangegeven route. Verder enveloppen trekken en grabbelton met prachtige gesponsorde prijzen.

Kruidenwandeling

Op donderdag 2 september van 10.00 tot 11.30 uur organiseert de bibliotheek een kruidenwandeling in het Scheelhoekbos. Tijdens deze wandeling leer je geneeskrachtige kruiden dichtbij huis te herkennen. Onder begeleiding van Thea Boom-Legierse, praktiserend natuurgeneeskundig therapeut, beleef je de natuur op een andere manier. Deelname kost 15 euro.

GOEDEREEDE

Sing-in

De Evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente Goedereede organiseert op zaterdag 28 augustus om 19.00 uur een Sing-in. Locatie is de tuin naast de bekende toren van Goedereede. Inloop vanaf 18.45 uur.