(Foto: archief Eilanden-Nieuws).
(Foto: archief Eilanden-Nieuws).

Gemeente en VVN organiseren twee voorlichtingsdagen over (elektrische) fietsen

Algemeen

STELLENDAM/OUDE-TONGE - Veilig Verkeer Nederland organiseert in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee twee voorlichtingsdagen over het veilig gebruik van uw fiets of e-bike. Deze dagen vinden plaats op 7 september in Stellendam en 9 september in Oude-Tonge.

Gezien het grote aantal verkeersongevallen dat met deze voertuigen plaatsvindt, is het voor iedere gebruiker belangrijk dat hij/zij geïnformeerd wordt over hoe men zo veilig mogelijk de e-bike (elektrische fiets) of fiets kan gebruiken. Tijdens de theorie voorlichting wordt u ingelicht over alle belangrijke verkeersregels en – tekens die voor deze categorie weggebruikers gelden. Tijdens een vaardigheidsparcours kunt u zelf vrijwillig bepalen hoe het met uw vaardigheden op uw e-bike/fiets is gesteld. Ook een plaatselijke fietsenmaker is aanwezig om de e-bike of fiets te controleren op bepaalde kleine gebreken en die eventueel te verhelpen. Er zijn ook twee e-bikes aanwezig voor fietsers die eens willen proberen hoe het voelt te fietsen met de ‘elektrische fiets’.

Op beide dagen zijn er twee sessies; de ochtendsessie is van 9.45 tot 12.00 uur en de middagsessie van 13.00 tot 15.15 uur. De RIVM-richtlijnen vanwege Covid worden aangehouden, dus ontsmetten bij binnenkomst en 1,5 meter afstand houden. Deelname is gratis, evenals de koffie/thee tijdens de cursus. Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 4 september bij Linda de Jong via tel. 0184-685317 en werkgroepsenioren@kpnmail.nl.