Hett skatepark is een van de huidige voorzieningen in het Vliedpark (Archieffoto: Adri van der Laan).
Hett skatepark is een van de huidige voorzieningen in het Vliedpark (Archieffoto: Adri van der Laan).

Gemeente organiseert inloopmiddag over Vliedpark

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op woensdag 1 september tussen 15.00 en 18.00 uur een inloopmiddag over de invulling van het Vliedpark.

Ruimte voor jong en oud om te sporten, spelen en ontspannen in een groene omgeving. Dat is het Vliedpark. De afgelopen jaren is gebouwd aan nieuwbouwwijk Westplaat in Middelharnis/ Sommelsdijk. Het Vliedpark hoort daar ook bij. Een deel is inmiddels in gebruik met skatepark, beweegplein én natuurlijk de 14 meter hoge ‘berg’. Het park is echter nog niet af.

In samenwerking met MOZAIEK Tuin- en Landschapsontwerpers en vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen heeft de gemeente Goeree-Overflakkee gewerkt aan een ontwerp om het ontmoetings- en beweegpark van ruim 3 hectare groot verder vorm te geven. In het ontwerp is rekening gehouden met het oorspronkelijke plan uit 2010, aangevuld met ideeën en wensen passend bij de huidige tijd. De gemeente laat weten erg enthousiast over dit uitgebreide ontwerp te zijn en er graag meer over te willen vertellen. “Het park is voor iedereen: voor zowel kinderen, tieners en jonge ouders als personen met een beperking of minder mobiele ouderen. Daarom zijn we benieuwd naar uw reactie, als inwoner van Goeree-Overflakkee én als bewoner.”

In het ontwerp zijn onder meer een balanceerparcours van meer dan 30 meter én verschillende fitnesspunten te vinden, maar ook een zandstrandje met een diverse (water)speeltoestellen, een (hard)looproute, veel groen, met picknicktafels en een beweegplein voor balsporten.

“En er is nog veel meer”, aldus de gemeente. “Daarom organiseren we op woensdag 1 september een inloopmiddag in het Vliedpark, waar we u graag meer vertellen over het ontwerp en de verschillende aspecten van het park. Ook is er ruimte om de vragen te stellen.”

De inloopmiddag op woensdag 1 september vindt plaats in het Vliedpark, ingang via het pad onder de grote populieren en brugje aan de oostzijde van het park. Bezoekers zijn welkom vanaf 15.00 uur. Rond 18.00 uur worden de partytenten weer opgeruimd.