Het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp.
Het Van Vulpenorgel in de Dorpskerk van Ouddorp.

Dr. T.E. van Spanje verzorgt laatste matineeconcert van dit seizoen

Algemeen

OUDDORP - Op zaterdag 28 augustus verzorgt dr. T.E. van Spanje (1961) uit Epe om 11:00 uur het matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp. Voor dit seizoen is dit het laatste matineeconcert.

Het programma kent een breed repertoire, waarin stukken voorkomen uit de afgelopen drie eeuwen. Genoemd kunnen worden ‘L’Iverno’ van Vivaldi en het ‘Liebster Jesu, wir sind hier’ van Bach. Ook het ‘Lied voor Vox Humana’ van Cornelis Pameijer ontbreekt niet, naast eigen arrangementen. 

Dr. T.E. van Spanje (1961) ontving zijn eerste orgellessen op 5-jarige leeftijd. Vanaf zijn elfde jaar is hij regelmatig gevraagd om trouwdiensten te begeleiden. Korte tijd daarna is hij benoemd tot kerkorganist in Ede. Na orgelstudie aan de plaatselijke muziekschool heeft hij aan het eind van de zeventiger jaren orgellessen van Willem Hendrik Zwart op het beroemde Hinsz-orgel in de Bovenkerk te Kampen ontvangen. Tegelijk heeft hij ook pianolessen gevolgd. Aan het begin van de tachtiger jaren zijn privélessen bij Klaas Jan Mulder in Kampen gevolgd. Naast kerkorganist bestonden zijn muzikale activiteiten onder meer uit het begeleiden van een aantal (kinder)koren, concerteren, dirigeren van een koor en als organist medewerking verlenen aan geluidsopnamen van gemeentezang (Oude Tonge en Ede). Ook heeft hij diverse keren meegewerkt aan de domineesconcerten en marktconcerten te Epe. Dr. Van Spanje is hervormd predikant geweest in Herkingen, Ridderkerk-Slikkerveer, Nairobi-Limuru in Kenia (docent nieuwtestamentische vakken), Ooltgensplaat en Reeuwijk. Momenteel is hij predikant van de vrije hervormde gemeente te Epe.

Stichting Serving St. Paul’s

Dr. Van Spanje is verbonden geweest aan de St. Paul’s United Theological College in Limuru nabij Nairobi in Kenia. Zijn vrouw zet zich in met het ondersteunen van de studenten aan deze universiteit en heeft daartoe een steunstichting Serving St. Paul’s opgericht. Een cd van Klaas Jan Mulder ten bate van deze stichting wordt in de hal van de Dorpskerk te koop aangeboden. Zie voor meer informatie: https://www.serving-stpauls.nl/ .

Ook nu weer is de schilderijen tentoonstelling ‘Op reis door de Bijbel aan de hand van zeven woorden’ van ds. S. Maliepaard te bezichtigen. De expositie staat tot en met zaterdag 11 september.