Afbeelding
Foto: maljaars fotografie

Peuters kunnen in de zomervakantie blijven leren en ontdekken bij Kibeo

SOMMELSDIJK - De peuters van kinderopvang Kibeo kunnen in de zomervakantie blijven leren en ontdekken. De vestiging Kibeo Molenlaan in Sommelsdijk opent deze zomer haar deuren, speciaal voor kinderen die naar de peutergroep gaan met een indicatie van het consultatiebureau (VVE-indicatie). Deze kinderen kunnen daardoor tijdens de zomervakantie gratis samen met hun vriendjes spelenderwijs blijven oefenen met woordjes, taal en beginnend rekenen!

Dankzij de peuterzomergroep wordt het voor de peuters een stuk makkelijker om na de zomervakantie weer in het ritme te komen. De peuters gaan samen met de pop Puk aan de slag met het VVE-thema ‘Puk op Vakantie’. Bij het thema komen verschillende activiteiten aan bod, waarbij er spelenderwijs wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de peuters. Uiteraard is het voor de kinderen ook erg leuk dat ze hierdoor tijdens de zomervakantie kunnen blijven spelen met hun vriendjes van de peutergroep.

Subsidie vanuit de overheid

De overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld, waardoor kinderen met een VVE-indicatie minimaal 3 ochtenden gratis kunnen meedoen aan de peuterzomergroep. Zo komen de peuters na de zomervakantie weer gemakkelijk in het ritme en kunnen ze op een laagdrempelige, speelse manier aan hun ontwikkeling blijven werken. Kibeo biedt deze zomer op 26 vestigingen de peuterzomergroep aan. Op Goeree-Overflakkee kunnen de kinderen van Kibeo terecht bij Kibeo Molenlaan in Sommelsdijk. Deze groep is tussen 9 en 27 augustus 3 dagen per week open. 

Kibeo is een kinderopvangorganisatie in Zuidwest-Nederland waar kwaliteit, de ontwikkeling van kinderen en het ondersteunen van ouders voorop staat. De pedagogisch medewerkers werken elke dag met veel plezier op de 150 vestigingen verspreid over Zeeland, Goeree-Overflakkee, de Hoeksche Waard, West-Brabant en Barendrecht.