Ornament van het van Vulpenorgel Dorpskerk Ouddorp.
Ornament van het van Vulpenorgel Dorpskerk Ouddorp.

Matinee-concert met ds. T.A. Bakker

Algemeen

OUDDORP - Zaterdag 21 augustus hoopt ds. T.A. Bakker uit Nieuwe-Tonge om 11.00 uur het matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp te verzorgen. 

Op het programma staan verschillende psalm- en gezangenbewerkingen van Nederlandse componisten o.a. van Cor Kee en Piet Post. Ook het stuk “Wie schön leuchtet der Morgenstern” van Dietrich Buxtehude ontbreekt niet.

Ds. T.A. Bakker (1995) is sinds januari 2019 predikant van de Hersteld Hervormde Gemeente te Nieuwe-Tonge. Hij heeft van 2012 tot 2018 theologie aan de Vrije Universteit te Amsterdam gestudeerd, waar hij zijn master gemeentepredikant cum laude heeft afgerond. Naast zijn predikantswerk is hij bezig met een theologisch promotieonderzoek. Zijn muzikale interesse is door zijn vader aangekweekt, die hem vanaf zijn vierde levensjaar les heeft gegeven op het trapharmonium thuis. Daarna zijn verschillende leermeesters gevolgd, onder wie Auke de Boer. Sinds hij op Flakkee woont, volgt hij lessen bij Paul Kieviet.

Op zaterdag 28 augustus a.s. hoopt ds. T.E. van Spanje uit Epe het matinee-orgelconcert te verzorgen. Ook dan is weer de schilderijententoonstelling “Op reis door de Bijbel aan de hand van zeven woorden” van ds. S. Maliepaard te bezichtigen.

GZB zang- en muziekavond

Donderdag 19 augustus om 19.30 uur is er in de Dorpskerk aan te Weststraat een zang- en muziekavond. Organist is Kees Villerius, die ook het spinet zal bespelen. De dwarsfluit wordt bespeeld door Lianne van den Berg en de cello door Marianne Bakker. Toegang is gratis. Ten behoeve van de zendingsorganisatie GZB wordt er gecollecteerd.