De groep onderweg.
De groep onderweg.

Scootmobielclub hield weer een tocht

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Woensdag 7 augustus hield de Scootmobielclub weer een tocht onder leiding van Elly en Hans. Mieke van den Tol maakte onderstaand verslag:

“We verzamelden bij de sporthal De Staver in Sommelsdijk. Om 13.30 uur vertrokken we met 10 scootmobiels en 6 fietsen in de richting van Dirksland. Het was goed weer, met aan de hemel kleine, vriendelijke schapenwolkjes.
Goedgemutst gingen we op pad via Dirksland naar Oude-Tonge.
Aan de rand van Oude-Tonge reden we achter elkaar het smalle, donkere Schapentunneltje onder de A59 door. Erg smal en donker, maar het ging allemaal goed en daarna zagen we mooie vergezichten met groene weiden, hier en daar onderbroken door donkergroene boompartijen en hoge windmolens. Langs de sloten wuifde het riet ons vrolijk toe en we zagen veel vlinders en zelfs libelles die ons pad kruisten.
We reden in de richting van de Zeedijk nabij knooppunt 91 en na het Battenoordlaantje gingen we naar boven, waar ons een mooi zicht op de Grevelingen geboden werd. Surfers, zeilers en suppers genoten net als wij van het mooie weer en van de prachtige spiegeling op het water. De kleine eilandjes die her en der verspreid liggen op de Grevelingen, boden een mooi vergezicht. Langs de waterkant graasden de schapen van het sappige gras en schuilden voor de zon onder de watertank die klaarstond om de schapen van drinken te voorzien. Een eindje verder was een boer bezig om zijn schapen te scheren. De Grevelingen ging over in de Krammer en we zagen aan de overkant de Krammersluizen liggen. Het zicht was mooi helder.

Het was een bijzonder mooie tocht geweest en moe, maar tevreden toerden we weer terug naar ons startpunt, De Staver, nadat we ons eerst nog in De Tram bij Nieuwe-Tonge tegoed hadden gedaan aan een drankje of koffie met gebak. Op het laatste stuk merkte ik dat mijn accu leegraakte en ben ik nog 4 kilometer geduwd door een van onze vrienden, die een sterkere motor had dan ik. Hoe mooi kan vriendschap onder elkaar zijn?

Dank, Elly en Hans, voor jullie inzet. Ook de fietsbegeleiders bedankt en natuurlijk niet te vergeten, de tien scootmobielers. Met elkaar hebben we er weer een mooie tocht van gemaakt”.

Even overleggen.