Afbeelding
Foto:

Matinee-concert met ds. C.J. Droger

OUDDORP - Zaterdag 14 augustus hoopt ds. C.J. Droger uit Vlaardingen om 11.00 uur het matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp te verzorgen.

Het belooft een mooi barokprogramma te worden, dat geopend wordt met Drei Praeambula met o.a. de koralen “Gelobet seist du, Jesu Christ” en “Nun bitten wir den heiligen Geist” van Heinrich Scheideman (1596-1663). Verder worden er stukken gespeeld van Juan Cabanilles en Domenico Zipoli, om te eindigen met improvisaties en koralen over Psalm 42.

Ds. C.J. Droger is in 1963 in Middelharnis geboren en opgegroeid. Daar heeft hij heel jong op het harmonium van zijn grootouders m.b.v. cijferakkoorden orgel leren spelen en zichzelf voor zijn tiende jaar noten geleerd. Als tiener heeft hij vele concerten op Goeree-Overflakkee bezocht en kennisgemaakt met de werken van Sweelinck, Buxtehude, Böhm en Bach en tal van andere componisten. In die tijd heeft hij ook vijf jaar orgelles gehad van Rinus Verhage, die hem o.a. begeleid heeft naar het examen A voor orgel van de V.O.G.G, dat in 1981 behaald werd. In 1983 werd hij organist in de Lukaskapel van het toenmalige verpleegtehuis ‘De Samaritaan’ te Sommelsdijk en dirigent van de Lukascantorij. Door zijn bijbaantje als verkoper bij muziekhandel Verspuij te Sommelsdijk heeft hij zijn eerste leerlingen verkregen. Van 1981-1993 is hij werkzaam geweest bij Lindenberg boeken & muziek te Rotterdam, waarvan een groot deel op de muziekafdeling. In 1989 is hij theologie gaan studeren aan de Theologische Universiteit van de Chr. Geref. Kerken te Apeldoorn. In 1995 is hij bevestigd tot predikant van de CGK te Ouderkerk aan de Amstel en in 1999 van die te Vlaardingen. Hij heeft een grote passie voor orgels, bezoekt regelmatig orgelconcerten, speelt graag her en der in den lande op historische orgels en neemt deel aan verschillende predikantsconcerten.

Op zaterdag 21 augustus a.s. hoopt ds. T.A. Bakker, Nieuwe Tonge, het matinee-orgelconcert te verzorgen. Ook dan is weer de schilderijententoonstelling “Op reis door de Bijbel aan de hand van zeven woorden” van ds. S. Maliepaard te bezichtigen.

GZB zang- en muziekavond

Donderdag 19 augustus om 19.30 uur is er in de Dorpskerk aan te Weststraat een zang- en muziekavond. Organist is Kees Villerius, die ook het spinet zal bespelen. De dwarsfluit wordt bespeeld door Lianne van den Berg en de cello door Marianne Bakker. Toegang is gratis. Ten behoeve van de zendingsorganisatie GZB wordt er gecollecteerd.