Niet alleen voor spoed, maar ook voor kleinere persoonlijke onrust

Alles omtrent het coronavirus is voor onze knul niet gemakkelijk. Van lockdown en mondkapjes, geen bezoekjes aan grootouders tot de 1,5 meter-cultuur. Grote veranderingen met een grote impact. Grote impact die zorgt voor angst voor wat er nog gaat komen en verschillende dingen om zich heen. 

Ondertussen zijn wij een soort van gewend aan het nieuwe normaal, maar Sem vindt het allemaal maar moeilijk en is alles wat we hebben doorgemaakt nog aan het verwerken. Daarbij is hij ontzettend angstig geworden. Hij wordt bijvoorbeeld snel bang als iemand te dichtbij komt, wanneer hij iets aanraakt wat anderen ook aangeraakt hebben en ook zorgen nieuwsberichten m.b.t. criminele activiteiten voor veel onrust en achterdochtigheid. 

Op verschillende manieren hebben we hem geprobeerd gerust te stellen, maar niets hielp voor de lange termijn. Hoe kregen we de rust in zijn hoofd terug? Toen kreeg ik een idee. Omdat onze knul respect heeft voor de politie, nam ik contact op met de wijkagent. Aan hem vroeg ik of hij ons kon helpen. Natuurlijk wilde de politie hieraan meewerken. 

Zo gezegd, zo gedaan. Op een vrije zaterdagmiddag reden we na een kleine uitleg met gezonde spanning richting het politiebureau in Middelharnis, waar we ontvangen werden door een zeer vriendelijke en rustige politieagente. Na een korte voorstelronde mocht Sem zijn verhaal doen en zijn angsten delen, waarop de agente hem in een voor hem duidelijk onderbouwd gesprek gerust stelde. Sem veranderde van zeer gespannen naar relaxed en vrolijk. En tot op de dag van vandaag heeft het gesprek gezorgd voor rust.

Beste vriendelijke, rustige en inlevende politieagente van bureau Middelharnis. Ik weet niet of je dit leest, maar voor ons ben je voor onschatbare waarde geweest. De tijd die jullie even in onze knul hebben gestoken was voor jullie misschien iets kleins, maar voor ons héél groot. Dank je wel!!