Afbeelding
Foto:

Slot van beiaardseizoen op Goerees carillon

GOEDEREEDE - De laatste concertgever van de beiaardserie in Goedereede van dit seizoen is Carl van Eyndhoven. Hij zal op 14 augustus de beiaard bespelen in een afwisselend programma, gevuld met eigen bewerkingen van oude Vlaamse muziek, operafragmenten, verschillende dansen en improvisatie.

Carl Van Eyndhoven (1959) is hoofd van de onderzoekseenheid Muziek & Drama van LUCA School of Arts. Hij promoveerde in 2012 aan de KU Leuven over de uitvoeringspraktijk van zeventiende-eeuwse beiaardmuziek. Hij laat zich vooral horen in de beiaardwereld als stadsbeiaardier van Tilburg en Mol en via concerten in Frankrijk, Nederland, USA en Japan. Van 2000 tot 2012 was hij voorzitter van de Vlaamse Beiaardvereniging en van 2007 tot 2016 voorzitter van Koor & Stem. Hij is voorzitter van CEMPER (Centrum voor het cultureel erfgoed van muziek en podiumkunsten in Vlaanderen en Brussel) en het Béla Bartók Archief van België. 

Tijdens het concert is de toren van Goedereede geopend voor publiek en tegen een kleine vergoeding te beklimmen, zodat u de beiaardier aan het werk kunt zien, de klokken van dichtbij kunt bekijken of kunt genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren. Ook de luistertuin naast de toren is open voor een sfeervolle luisterervaring. Het volledige programma is in de toren te verkrijgen. Het begint om 14.30 uur.