Mee doen aan een leesclub?

REGIO - Voor de echte leesliefhebbers organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta een leesclub. Speciaal voor mensen die het leuk vinden om samen te komen en na te praten over een boek. 

Binnen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn momenteel 14 leesclubs actief. Het merendeel van de leesclubs leest (vertaalde) Nederlandse literatuur. Daarnaast zijn er leesclubs die zich speciaal richten op geschiedenisboeken en is er een luisterclub actief binnen de bibliotheek. Het reguliere seizoen loopt van september tot en met mei.

Bij een leesclub lees je met een kleine groep mensen in dezelfde periode hetzelfde boek. Dit kan met elkaar of ieder voor zich. Nadat iedereen het boek gelezen heeft, is er tijd om samen te komen om het boek te bespreken en ervaringen uit te wisselen. De bespreking van het boek gaat aan de hand van een leeswijzer met achtergrondinformatie, tips en boeiende discussievragen. Deze ontmoeting geeft je andere inzichten, brengt je op nieuwe ideeën en geeft stof tot nadenken. Maar bovenal is een leesclub gezellig bij uitstek en dé plek om andere booklovers te ontmoeten. 

Aanmelden leesclub

Interesse? Neem dan contact op met Lindsay Pelt via lpelt@bzhd.nl en doe dit najaar nog mee met een leesclub.