Afbeelding
Foto:

Matteo Imbruno concerteert in Brouwershaven

Dat concert wordt gegeven door niemand minder dan Matteo Imbruno, titulair organist van de Oude Kerk in Amsterdam. Het programma is een reis door Europa met muziek uit de barok, werken die uitstekend klinken op het Van Vulpen-orgel. Uiteraard muziek van Bach en Vivaldi, maar ook werken van minder bekende componisten als Pablo Bruna en Marin Marais. 

Matteo Imbruno, geboren in Pietramontecorvino, Italië, studeerde orgel bij Liuwe Tamminga in Bologna, Bernard Winsemius in Rotterdam en Martin Haselböck, Lübeck. Op dit moment is hij organist van de Oude Kerk Amsterdam en bekleed de positie die Jan Pieterszoon Sweelinck in de 17de eeuw innam. Daarnaast is Imbruno ook organist van de Hermitage Amsterdam. Als concertorganist is hij regelmatig te gast op prestigieuze orgelfestivals in Europa, Japan, de Verenigde Staten en Zuid America. In het verleden had hij het privilege om met enige regelmaat samen met Gustav Leonhard te concerteren. 

Matteo Imbruno is een veelgevraagde docent voor orgel-masterclasses over de hele wereld en neemt regelmatig zitting in jury’s bij orgel-concoursen. Hij heeft een aantal cd's op zijn naam staan, opnames van Nederlandse historische orgels maar ook opnames voor BBC radio London. Matteo Imbruno is artistieke leider van het "International Organ Competition Jan Pieterszoon Sweelinck" 

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor studenten. Onder de 12 jaar gratis. De verrichtingen van de organist zijn te volgen via projectie op de muur. Het volgende concert in de Brouwse Orgelzomer is op 17 augustus, dan speelt André Poortvliet op orgel en klavecimbel. Het orgel is ook te beluisteren in de korte orgelbespelingen tijdens Bach op zondag, zondag 8 & 15 augustus om 12.00 uur.