Enkele cursisten en hun docenten bij de uitreiking van de certificaten van de cursus DigiSterker.
Enkele cursisten en hun docenten bij de uitreiking van de certificaten van de cursus DigiSterker.

Wegwijs worden op website overheid met cursus DigiSterker

Algemeen

MIDDELHARNIS - De bibliotheek in Middelharnis organiseert in augustus weer een cursus DigiSterker, waarbij de deelnemers wegwijs worden gemaakt op de websites van de overheid. De cursus DigiSterker is onderdeel van het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee en wordt georganiseerd door de bibliotheek.

Een afspraak maken bij de gemeente, toeslagen aanvragen, je medische gegevens inzien. Steeds meer zaken kun je tegenwoordig regelen op de computer. In steeds meer gevallen is het zelfs de enige manier om je zaken met de overheid te kunnen regelen. Het gebruik van de DigiD wordt dan ook steeds belangrijker. In de cursus Digisterker leer je hoe dat moet. In een kleine groep leer je in vier bijeenkomsten waar je je DigiD voor kunt gebruiken en hoe je dat op een veilige manier kunt doen.

Tijdens de cursus bezoek je verschillende websites van de overheid en leer je wat je daar zoal op kunt vinden. Uiteraard is er alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Krijg meer zelfvertrouwen met zaken regelen op de computer. Bij de cursus hoort een werkboek zodat je thuis alles rustig kunt nalezen. 

Je kunt je opgeven via de website van de bibliotheek www.bzhd.nl of meld je aan bij de balie van een van de bibliotheken op Goeree-Overflakkee. De cursus is gratis voor iedereen maar meld je wel snel aan. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar omdat er wordt gewerkt in kleine groepjes. 

DigiTaalhuis

Het digiTaalhuis is er voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van de computer of zijn Nederlandse taal wil verbeteren. Wil je meer informatie over de activiteiten en cursussen van het digiTaalhuis? Neem dan contact op met Kristi Okker (06-33920600) of kijk op www.bzhd.nl