Afbeelding
Foto:

Marja Peeman viert 30-jarig jubileum bij Tegelhandel Peeman

Sommelsdijk - Woensdag 7 juli aanstaande is het dertig jaar geleden dat Marja Peeman-Heerschap de wereld van de tegels binnenstapte en haar man Rien ging ondersteunen in het prachtige bedrijf Tegelhandel Rien Peeman. Marja en haar dochters Priscilla (24) en Anne-Fleur (18) zijn dankbaar dat ze dit bijzondere jubileum mogen vieren.

Het is een dag met een dubbele lading, want over dit jubileum valt de schaduw van het verlies van hun man en vader Rien Peeman. Hij overleed 30 januari jongstleden. Het gemis is groot. Toch overheerst de dankbaarheid. “Natuurlijk zijn we verdrietig en missen we hem verschrikkelijk”, zegt Marja Peeman, “maar tegelijk zijn we dankbaar voor de lieve man en vader die hij was en voor alle zakelijke ervaring die hij ons heeft nagelaten. Daarmee kunnen en mogen wij verder gaan.” Marja en haar dochters voelen zich gesterkt door de vele blijken van medeleven en de goodwill, die ze de afgelopen tijd hebben ervaren. “Veel mensen weten ons te vinden”, zegt Priscilla Peeman. “En dat is de laatste maanden alleen maar toegenomen”, vult Anne-Fleur aan. Beide dochters zijn al een aantal jaren werkzaam in de zaak. Onlangs hebben ze allebei hun opleiding verkoopspecialist afgerond.

Tegelhandel Peeman werd opgericht in 1983. Het bedrijf levert en plaatst wand- en vloertegels, natuursteen en vloerverwarming. Ook het leveren van sanitair, het verzorgen van sloopwerk en het aanbrengen van smeervloeren behoort tot de mogelijkheden. “We staan klaar voor zowel particulieren als voor aannemers en woningbouwverenigingen”, benoemt Marja. “Voor keuken wand- en vloertegels hebben we een fijne samenwerking met Tieleman Keukens.” Marja Peeman kreeg op 7 juli 1991 verkering met Rien en trouwde in 1992 met hem. Ze nam afscheid van haar baan bij een bank en kwam bij Rien in het bedrijf werken, waar ze vertrouwd raakte met allerlei soorten tegels van internationale merken.

De showroom is werkelijk volledig gevuld met héél veel verschillende merken uit de hele wereld. De collectie wordt regelmatig verwisseld met de allernieuwste kleuren en maten.

“Veel klanten, ook van buiten Flakkee, geven ons oprecht een compliment dat ze nu juist bij ons aantreffen wat ze bij een ander niet kunnen vinden. Zulke uitingen maken ons blij en geven ons een extra drive”, glimlacht Marja.

PORCELANOSA: tegels van topkwaliteit en uniek design

Dertig jaar geleden startten Rien en Marja met de verkoop van het Spaanse merk Porcelanosa, dat keramische tegels maakt van hoge kwaliteit met een uniek design. Ze zijn geïnspireerd op duurzame materialen. Porcelanosa hanteert een Black & White label welke beiden gelijkwaardig zijn, echter met een andere uitstraling. “Onze tegelzetters zijn altijd blij als ze dit product in handen krijgen gezien de maatvastheid ervan”, geeft Marja aan. Porcelanosa maakt combinaties van wand-, vloer- en accent tegels, wat leidt tot schitterend resultaat. Jaarlijks brengt Peeman een bezoek aan de fabriek in Valencia waar zij de nieuwe collectie mogen bewonderen en opnemen in het assortiment. “We waren destijds één van de dertien verkooppunten in Nederland”, zegt Marja. “Dat was echt bijzonder.” Ook nu staat bij Tegelhandel Peeman, als enige dealer van Porcelanosa op Goeree-Overflakkee, de mooiste serie grootformaat, zelfs tot 250 centimeter per plaat. Tegenwoordig worden tegels echt gezien als een aanvulling op je woning, waarmee je je smaak en stijl kan benadrukken.”

Service en eerlijkheid

Marja Peeman en haar dochters doen hun werk in vertrouwen, dankbaar dat ze door mogen gaan met het werk wat Rien Peeman in 1983 begonnen is, gesterkt door Gods Kracht.

Marja stuurt het bedrijf met vaste hand aan. Alle drie de dames staan met veel plezier in de showroom. Het is hun passie om tot een goed resultaat te komen. “Ons streven is dat mensen blij zijn met de keuze die ze maken en dat daarna ook blijven”, benadrukt Marja.

Priscilla behapt verder de totale planning met de tegelzetters en het stukje logistiek.

Anne-Fleur zorgt voor de content op sociale media en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van design. “We doen ons uiterste best om klanten zo goed mogelijk te helpen. Het maakt daarbij niet uit of je voor drie vierkante meter of voor driehonderd vierkante meter tegels komt”, zegt Marja. Indien gewenst komt Peeman zelf inmeten en op locatie advies geven.

Verder heeft Peeman een Technisch Adviseur aan boord, die vóór plaatsing van de tegels controles uitvoert en een advies uitbrengt voor tegelzetter en klant.

“Je wordt bij ons persoonlijk geholpen en de koffie staat altijd klaar.”

Tegelhandel Peeman levert service van de bovenste plank. “We gaan daarbij tot het uiterste”, zegt Marja. “Als klanten tegels willen nabestellen, doen wij ons uiterste best om dit te verzorgen.

Naast service staat ook eerlijkheid hoog in het vaandel. “We geven altijd eerlijk advies”, zegt Priscilla. “Als klanten hier binnenkomen met een bepaald idee, houden we uiteraard rekening met hun wensen, maar we zeggen het ook als het beter kan of als het technisch niet mogelijk is. We begeleiden mensen bij het maken van een goede keuze, waar ze voor 100% achter staan, en ook het stukje korting waar de klant op hoopt, proberen wij altijd te realiseren.”

Nieuws

Tot slot heeft Marja nog een leuk nieuwtje: “Vanaf dit najaar mogen wij ons officieel dealer van de Vtwonen-collectie noemen. Al jarenlang heeft Peeman een prachtige serie hiervan in huis, echter nu krijgen we het volledige assortiment als enige op Goeree-Overflakkee en omstreken. Daar zijn we erg blij mee. En er zijn nog meer bijzondere plannen. Daarover hopen we snel meer te kunnen vertellen. Maar groot nieuws zal het zeker zijn!”

Aanstaande woensdag 7 juli is Tegelhandel Peeman gesloten om dit jubileum te kunnen vieren.

Afbeelding