Jan en Joost Meijerink van Brandstof Koffie en Rianne Edewaard van het Roprarun-team (Foto: Sam Fish).
Jan en Joost Meijerink van Brandstof Koffie en Rianne Edewaard van het Roprarun-team (Foto: Sam Fish).

Brandstof Koffie brandt enige echte Roparun koffie

GOEREE-OVERFLAKKEE - Jan en Joost Meijerink van Brandstof Koffie branden deze maand wel een heel bijzondere koffie. Ze hebben namelijk speciale Roparun Koffie in de aanbieding.

Door Sam Fish

De actie komt na een eerdere Roparunactie met een Flakkeese lekkernij. Brouwerij Solaes verkocht eerder dit jaar al een speciaal Roparun-biertje voor Team 159 – Goeree-Overflakkee Runners. Daarmee haalde het team bijna 3000 euro op voor het goede doel. "We weten dat niet iedereen bier drinkt, dus ik vond dat er nog iets anders moest komen. Ik zat bij Brandstof Koffie om afspraken te maken voor mijn werk toen het idee ineens in me opkwam. En de mannen waren ook meteen enthousiast", vertelt Rianne Edewaard van het Roprarun-team. "De rest is eigenlijk geschiedenis."

Extra Brandstof

De hele maand juli kun je daarom bij Brandstof Koffie échte Roprarun Koffie kopen. "De koffie is gemaakt van bonen uit Guatemala", vertelt Jan Meijerink. "Die verkopen we sowieso in onze shop, maar voor de Roparun laten we de bonen wat langer branden. Zo geven we de renners wat éxtra Brandstof voor de tocht."

De koffie heeft wat weg van melkchocolade, hij is licht fruitig en niet te bitter. "Het is een stevig bakkie met een fijne nasmaak", zegt Joost enthousiast. "En natuurlijk met een goed gevoel bij het drinken. Het is immers voor het goede doel."

Heel juli te koop

Zoals gezegd is de koffie de hele maand juli te koop. De opbrengst van de koffie gaat naar het Roparun-team van Rianne Edewaard. "De grootte van dat bedrag hangt af van wat je precies koopt. We hebben grote zakken en kleine zakjes. Maar ook als je een blik komt vullen met Roparun Koffie gaat de winst naar het goede doel. En als mensen nog geen hervulbaar Brandstofblik hebben, dan kunnen ze die natuurlijk gewoon kopen. Daarvan gaat namelijk de helft naar het team."

De koffie is verkrijgbaar bij de branderij in Sommelsdijk, via de webshop en natuurlijk via het Roparun-team.