CDA stelt vragen over nieuwe werkwijze van RAD

GOEREE-OVERFLAKKEE - De CDA-raadsfractie (indiener Daniƫl Huising) vraagt het college van B en W om een reactie op de vele opmerkingen van bewoners over de nieuwe werkwijze van de RAD. De fractie begrijpt dat er bij de grote implementatieoperatie opstartproblemen zijn, maar zij wil weten of verbeterpunten die door bewoners zijn en worden aangedragen ook naar tevredenheid snel worden doorgevoerd.

Door Jaap Ruizeveld

Het CDA wil onder meer weten of er door de RAD en het college een evaluatie wordt gehouden na de implementatiefase. Het CDA wil ook duidelijkheid over het bezoek aan de milieustraat. "Is het mogelijk, zonder dat er een bezoek wordt afgeschreven van de milieupas, apparaten in te leveren waarvoor al een verwijderingsbijdrage is betaald? En kunnen op de website nieuwe bezoekbeurten worden bijgekocht omdat bijvoorbeeld mensen in een verbouwing zitten?", zo wil de partij weten.

Opmerkingen

Zoals onze krant vrijdag al berichtte hebben ook talrijke inwoners van de gemeente opmerkingen over de implementatie uitvoering van RAD bv. Telefonische toelichtingsvragen kregen - na doorschakelingen - onvoldoende tot geen bevredigend antwoord bij het kantoor in Westmaas. De toegezegde aanlevering van tweede gft-containers werd in informatie onjuist vermeld en een maand opgeschoven. De containers worden pas vanaf deze week en aansluitende twee weken geleverd. Ook werd bij het Bedrijfsbureau geklaagd over de vertraagde omwisseling van de containers in de afgelopen periode.