Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo ASVO

Na een wederom geslaagde bingomiddag in Ooltgensplaat is het nu de beurt aan Achthuizen. De Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee organiseert weer een bingo op woensdag 14 juli. Met inachtneming van de nog geldende RIVM regels. Inmiddels is wel bewezen dat vaccineren leidt tot een dalend aantal besmettingen met het coronaviris. Het wordt ditmaal een zogenaamde gewone bingo. Dit houdt in 6 rondes plus een superronde. Uw financiële bijdrage is 5 euro per boekje inclusief 2x koffie of thee. Voor deelname aan de superronde betaalt u 1 euro. De bingo wordt gehouden in het “Buurthuus”, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Vanaf 13.30 uur bent u welkom. Aanvang 14.00 uur. Aanmelden per e-mail h.zonneveld39@hotmail.com of telefonisch op donderdagavond 8 juli tussen 19.00 en 21.00 uur. Telefoon 0187630098. Deze bingomiddag is in de eerste plaats bestemd voor onze leden, maar niet-leden zijn van harte welkom.

GOEDEREEDE-HAVENHOOFD

Tuintjesmarkt

De bewoners van 't Hôôd maken zich op voor een tuintjesmarkt op zaterdag 10 juli. Van 9:00 uur - 15:00 uur staan in veel tuinen een gezellige rommelkraam met goede spullen en serieuze rommel. "Laat u verrassen, u bent van harte welkom in ons mooie dorpje!", aldus de organisatie.

MELISSANT

Tuintjesmarkt

Zaterdag 10 juli is er tuintjesmarkt. Opgeven kan nog tot 7 juli via 06-50601197. De markt is van 9.30 tot 16.00 uur en is gratis. 

NIEUWE-TONGE

Jubilaris en afscheid bestuurslid Apollo

Tijdens de jaarvergadering op 1 juli van Gemengde Zangvereniging Apollo uit Nieuwe-Tonge is Riet Donkersloot in het zonnetje gezet. Zij stapt na 31 jaar uit het bestuur. “Wij zijn haar veel verschuldigd en hopen altijd een beroep te kunnen doen op haar kennis over de vereniging,” aldus de voorzitter. Ook werd er nog officieel aandacht gegeven aan het 70-jarig lidmaatschap van Lia Bruggeman, wat een uitzonderlijk record is. Riet Donkersloot las een zelfgemaakt gedicht voor, voor Lia, waarin ze veel herinneringen en enkele hilarische anekdotes aanhaalde. De jaarvergadering werd afgesloten met het zingen van een paar liedjes. Dat hadden de leden lang moeten missen door de coronatijd. Het koor hoopt in september weer te starten met de wekelijkse repetities in Ons Dorpshuis.

OUDDORP

Tuintjesmarkt voor Adullam

Zaterdag 10 juli van 10.00 tot 15.00 uur is er een tuintjesmarkt aan de Hermansweg 23. De organisatie is in handen van het Comité Adullam Gehandicaptenzorg Ouddorp. De volgende zaken worden verkocht: snoeprollen, kruiden, speelgoed, boerenkaas van kaasboerderij van Schaik en bossen bloemen. Meer info: Hester Grinwis 06-19153606.

Concert Sanne de Geus

Op 13 juli hoopt Sanne de Geus haar carrière bij Muziekgebouw Goeree-Overflakkee af te sluiten met een concert in de Doopsgezinde kerk. Sanne begon als 6-jarig meisje blokfluitles te volgen bij Elly Bakker, docent bij Muziekschool Goeree Overflakkee. Het instrument liet haar niet meer los en 12 jaar later bespeelt ze alle blokfluiten van zeer klein tot zeer groot (sopranino t/m contrabas blokfluit). Sanne maakt een zeer bijzonder levensjaar mee: in 2021, het jaar van Covid-19, legt ze in ruim 2 maanden tijd maar liefst 3 afsluitende examens af: examen VWO, D-examen muziek en rijexamen. De allerlaatste proeve van bekwaamheid bij een D-examen is in de vorm van een concert. Op het programma staan werken uit verschillende stijlperioden: D. Castello: Sonate in d; G.Ph. Telemann: sonate in c-klein; G. Sammartini: concert in F-groot; H.M. Linde: jazzy tune; S. Joplin: the entertainer. “De akoestiek in de Doopsgezinde kerk is prachtig. Verder heeft Sanne in de persoon van Piet Westhoeve een prima begeleider op piano en orgel. Ook verlenen Louise van der Bok, Marit van der Spek en Anneleen van der Welle medewerking aan het concert”, aldus de organisatoren. Het concert is openbaar. Aanmelden van tevoren is niet nodig. Wél wordt de 1,50 m regel toegepast en wordt er een lijst bijgehouden van de concertbezoekers. Aanvang 16.30 uur.

OUDE-TONGE 

Collectanten gezocht voor Nierstichting

Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat ze weer mee kunnen doen. Daarom zet de Nierstichting zich in voor een toekomst waarin nierziekten te genezen zijn. In de week van 19 t/m 25 september collecteren duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting om zoveel mogelijk geld op te halen om dit te realiseren. In Oude-Tonge zoekt de Nierstichting nog nieuwe enthousiaste collectanten. Aanmelden kan via www.nierstichting.nl/2uur

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 10 juli is er weer een bingo. Er zijn wat versoepelingen en men kan daarom weer om 19.30 uur beginnen. De zaal is open vanaf 19.00 uur. In het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast zijn nog negen extra prijsjes. Er zijn nog twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. Alle kaartjes worden tegelijk verkocht vanwege het heen en weer geloop. Dat is veiliger. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. In verband met de coronamaatregelen graag van tevoren aanmelden. Dit kan via Marrie Breeman, tel. 06-13058237.

Bingo in De Sperwer

Woensdag 14 juli is er in het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55 een bingo van de O-G-O. De aanvang is 13.30 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur. Koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er zijn negen rondes voor € 3,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. Er zijn twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. Er is ook nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. In verband met de coronamaatregelen graag opgeven via Marrie Breeman, tel.: 06-13058237.

STELLENDAM

Tuintjesrommelmarkt

Op zaterdag 17 juli wordt er een tuintjesrommelmarkt gehouden in Stellendam. De markt is van 9.30 tot 15.00 uur. Er zullen in het hele dorp Stellendam In verschillende tuintjes en opritten rommelmarktkraampjes worden neergezet. Hier kan iedereen de eigen spullen uitstallen en verkopen. In het dorp zijn pijlen richting de kraampjes. Wel graag de coronamaatregelen in acht nemen, zoals 1,5 meter afstand houden. Desinfecteer uw handen evt. op iedere kraam. “Laat niet meer achter dan uw voetstappen, zodat u ook volgend jaar weer kunt genieten van dit gezellige evenement”, aldus de organisatoren. In iedere kraam is een deelnemerslijst aanwezig.