Mobiel Media Lab staat woensdag in Middelharnis

GOEREE-OVERFLAKKEE – Om inwoners van Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten te informeren over de gevolgen van en het herkennen van drugslabs of drugsdumpingen is de politie deze week op locaties in Rockanje, Brielle, Hellevoetsluis en Middelharnis. De grote bus, het zogeheten Mobiel Media Lab, staat woensdag 23 juni van 08.30 tot 15.30 uur op het Beneden Zandpad/Diekhuus in Middelharnis. Agenten en boa’s ontmoeten u graag voor een gesprek. U bent van harte uitgenodigd om binnen te lopen. Politie en gemeente vragen uw medewerking. Uw hulp is belangrijk. Samen kan de criminaliteit worden aangepakt.

Vanaf het begin van dit jaar zijn er al 10 dumpingen op de eilanden aangetroffen, van groot tot klein. Op landweggetjes, in een aanhangwagen of gewoon een grote hoeveelheid jerrycans in de berm. Drugsdumpingen zijn schadelijk voor de mens en natuur en kostbaar om op te ruimen. Een productie van 1 kg. amfetamine geeft 20 - 30 kg. vloeibaar afval.
Agenten hebben in de afgelopen maanden agrariërs bezocht en hun tips aangereikt wat te doen als zij benaderd worden om ruimten (schuur) te verhuren. Alarmsignalen kunnen zijn als bijvoorbeeld een potentiële huurder geen contract wil tekenen, cash wil betalen en er wisselende contactpersonen zijn. Zoiets kan financieel aantrekkelijk lijken, maar als men met deze criminelen in zee gaat, is er geen weg terug en als verhuurder loopt men grote risico’s. Nog los van problemen met de politie als het ontdekt wordt. Bij drugslabs is vaak ook explosiegevaar.