Kernactiviteiten

MELISSANT

Slechtziend.nl bij
Oogcafé

Bij het Oogcafé Goeree-Overflakkee is er ruimte voor informatie- en ervaringsuitwisseling en uiteraard voor gezelligheid. Thema’s die van belang zijn voor mensen met een oogaandoening komen aan bod. Op 24 juni komt hulpmiddelenleverancier Slechtziend.nl vertellen over de verschillende mogelijkheden. Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl of via 06-83070425. De Oogvereniging is erg blij dat sinds de versoepelingen op de coronamaatregelen de deuren van de oogcafés weer open mogen. Op 24 juni aanstaande opent oogcafé Goeree-Overflakkee weer voor de tweede keer na de versoepelingen haar deuren en verwelkomt graag mensen met een oogaandoening, partners, begeleiders, professionals en andere geïnteresseerden. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom voor en kopje koffie en iets lekkers.

MIDDELHARNIS

BoekStartdag

Zaterdag 19 juni kan in de bibliotheek van Middelharnis worden ontdekt hoe fijn het is om samen met je (klein)kind met boekjes en taal bezig te zijn. In heel Nederland worden er in het kader van de landelijke BoekStartdag gratis activiteiten georganiseerd voor kinderen van 0 t/m 2,5 jaar en hun (groot)ouders. Er wordt voorgelezen, gezongen en geknutseld, naar muziek geluisterd en gedanst. Het belooft een leuke dag te worden. Aanmelden kan via de website van bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, www.bzhd.nl/boekstartdag en via de website van bibliotheek de Boekenberg, www.bibliotheekdeboekenberg.nl/boekstartdag

NIEUWE-TONGE

Spullen uit grootmoederstijd

Zaterdag 19 juni is er weer verkoop van artikelen uit grootmoederstijd. Er is veel te koop, zoals emaille in verschillende kleuren, kruidenkastjes, petroleumstellen, keulse potten en veel zinken voorwerpen zoals emmers, teilen, afvalemmers en nog veel meer. De verkoop wordt gehouden aan de Molendijk 140 en is geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Meer info via: 0187-651638..                

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 8 juli a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bingo

Voor woensdag 30 juni organiseert A.S.V. Oostflakkee een bingomiddag in M.F.C. ’t Centrum. Aanvang 14.00 uur. U bent welkom vanaf 13.30 uur. Men houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Daarom dient men zich van tevoren aan te melden per e-mail h.zonneveld39@hotmail.com of telefonisch op donderdag 24 juni tussen 19.00 en 21.00 uur 0187-630098.

OUDE-TONGE

Kleding voor Uzon

Zaterdag 19 juni wordt er weer kleding ingezameld voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg 48 (bij het grijze hek). Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw kleding of heeft u vragen, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 0187-641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. De inzameling wordt georganiseerd door de werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente (PKN) te Oude-Tonge.

BINGO A.S.V. Oostflakkee

Voor het eerst in dit bijzondere coronajaar gaat de Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee weer een bingomiddag organiseren op woensdag 16 juni. Met inachtneming van de nog geldende RIVM regels. Dit betekent nog steeds mondkapje op bij binnenkomst tot uw op uw stoel zit. Bij iedere loopbeweging moet er een mondkapje gedragen worden. Inmiddels is wel bewezen dat vaccineren leidt tot een dalend aantal besmettingen met het coronavirus. Het wordt ditmaal een grote bingo. Dit houdt in: 10 rondes plus een superronde. Uw financiële bijdrage, 10 euro per boekje per persoon, inclusief de superronde en 2x koffie/thee. Een eventueel tweede boekje kost slechts 5 euro. Een tweede kaartje voor de superronde 1 euro. Plaats van handeling zal zijn de Grutterswei, Willemstraat 14 in Oude-Tonge. Vanaf 13.30 uur bent u welkom. Aanvang 14.00 uur. Aanmelden per e-mail h.zonneveld39@hotmail.com In verband met de nog geldende beperkingen van het toegestane aantal personen is deze bingomiddag in de eerste plaats bestemd voor de leden, maar niet-leden mogen zich ook aanmelden.

SOMMELSDIJK

Tuintjesmarkt

Voor zaterdag 19 juni wordt er een tuintjesmarkt georganiseerd in Sommelsdijk. Er zijn al veel inschrijvingen. Wie mee wil doen en een tuintje heeft in Sommelsdijk kan zich tot 16 juni schrijven via 06-20213165. Deelname is gratis. De markt is van 9.00 tot 15.00 uur.