Afbeelding
Foto:

INGEZONDEN:

Overlast Haven en strandje tijdens mooi weer

Hoera het is mooi weer. Genieten. Alleen jammer dat de jeugd het in de avonden en nacht verziekt. Het moet nog zomer worden. We houden ons hart vast.
Op het Havenhoofd wordt er geracet met auto’s, veel alcohol gedronken maar op het strand vooral veel afval gegooid en kampvuurtjes gemaakt van bomen die je dan even kapt aan het einde van het strand en als je dan toch langs een vuilnisbak komt of informatiebord, spuit je even met je bus verf graffiti, want het is toch normaal dat je die op zak hebt.
Naarmate het alcoholverbruik stijgt, gaan we bierflessen kapot gooien en flugelflesjes werpen. Gelukkig gaat het allemaal goed kapot en ligt het over het hele strandje en Havenhoofd verspreid.
In de vroege nacht gaat de jeugd dan laveloos naar huis op de fiets ernstig verwekkende ziektes scanderen, of auto’s racen langs met knaluitlaatpijpen al schreeuwend uit de raampjes.
Zo jammer dat die avondklok voorbij is.
De volgende morgen lopen we met de hond uitlaten langs de verwoestende puinhopen van de dag ervoor. De kampvuurtjes met de gekapte strandbomen smeulen nog na. Een man van de gemeente loopt in zijn eentje de boel op te ruimen zo goed en kwaad als hij kan. Honderden versplinterde bierflesjes raap je niet zomaar op. Alle respect voor deze mensen die in dit mooie weer seizoen zeven dagen in de week de rotzooi komen ruimen.

Het is 9 uur. De eerste badgasten arriveren op het strand. Families met kleine kindertjes die heerlijk met hun blote voetjes op het strand lopen en dan in vredesnaam maar hopen dat ze nergens in het glas trappen. Kruipende baby’s op kleedjes die met hun kleine vingertjes glassplinters oprapen.
Gelukkig is het strand schoon dus kan de jeugd vanavond weer opnieuw beginnen want het is toch zo lekker opgeruimd.

Naam en adres bij de redactie bekend.

Afbeelding