‘Home Edition’ maakt van Avond4daagse een verantwoord feestje

GOEREE-OVERFLAKKEE - Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan op heel Goeree Overflakkee.

Tot 30 juli 2021 kan ieder kind die dit wil de eigen Avond4daagse lopen. Volledig coronaproef. Stichting Hart van Goeree Overflakkee organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

Eigen routes

Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

Kies je eigen wandelmoment

Om te voorkomen dat veel kinderen en ouders tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tot 30 juli. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Aanmelden

Inschrijven gaat via de website van de avond4daagse. Deelname kost € 6,50. Ouders/verzorgers kunnen zichzelf en hun kinderen inschrijven. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. De welverdiende Avond4daagse medaille kan je nadien ophalen bij Van Dal Mannenmode in Middelharnis. Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl.