Afbeelding
Foto:

Studenten helpen 'hun' RGO

MIDDELHARNIS - Sinds de voorjaarsvakantie kon er gelukkig weer fysiek les gegeven worden aan alle examenleerlingen. Alle leerlingen moesten natuurlijk wel op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De school moest om die reden werken met halve klassen en er waren veel meer lokalen en collega's nodig om alles in goede banen te leiden.

Gelukkig kon de RGO het Diekhuus huren, zodat daar nu alle havo-5 leerlingen les krijgen. Meer collega's waren nodig, omdat er elke week wel collega's zijn die les moeten geven vanuit huis: vanwege quarantaine van hun kinderen, maar ook als ze zelf klachten hebben en wachten op de uitslag van een test. Docenten geven dan online les vanuit huis, terwijl de helft van de leerlingen thuis is en de andere helft op school in een lokaal zit. In het lokaal is dan een toezichthouder nodig.

Schot in de roos

Het idee oud-leerlingen in te schakelen als ondersteuning bleek een schot in de roos! Na een eerste oproep meldden zich binnen een mum van tijd 16 leerlingen aan en moest de school al een wachtlijst aanleggen voor degenen die dit ook graag wilden doen. Oud-leerlingen die inmiddels studeren zijn de laatste weken vertrouwde gezichten in de personeelskamer. Elke dag zijn er minimaal twee studenten in school om te helpen. Het werk bevalt hen én de RGO heel goed.

Hulp van oud-leerlingen

Stef, Sofie en Lindsay zaten enkele jaren geleden allemaal nog op de RGO. Inmiddels studeren zij al één of meerdere jaren. Een paar weken geleden zagen zij dat hun oude vertrouwde middelbare school de hulp inriep van oud-studenten. Toen ze de oproep zagen twijfelden ze geen moment en meldden zij zich aan. Niet zo gek, want zij kennen de school en de cultuur op school heel goed. Het is ook bijzonder leuk te horen dat ze stuk voor stuk zoveel goede herinneringen hebben aan de RGO. De studenten helpen onder meer mee in de trajectgroep, surveilleren bij toetsen, houden toezicht bij online lessen op de Koningin Julianaweg én in het Diekhuus en zorgen ervoor dat de leerlingen veilig op afstand van elkaar aan het werk zijn én blijven! Leerlingen reageren ook erg leuk op de aanwezigheid van deze jonge onderwijsassistenten. Verder surveilleren we ook bij toetsen of bieden ondersteuning aan de leerlingen in de trajectgroep. Ik kijk nu vanaf een heel andere kant naar de RGO en het gevoel van warmte is absoluut gebleven", besluit Lindsay.