Afbeelding
Foto:

INGEZONDEN MEDEDELING

Centerpoint Fietsen geeft lentetips

ZIERIKZEE - Het is volop lente! De zomer staat voor de deur en dat zien we ook terug in onze omgeving. De zon draait overuren en het mooie weer maakt het steeds aantrekkelijker om naar buiten te gaan. We pakken weer met plezier onze fiets om naar het werk te gaan, of om een mooi tochtje te maken! Centerpoint Fietsen kijkt vooruit en heeft zin in de zomer! Het ruime magazijn staat vol met fietsen die staan te wachten op hun nieuwe eigenaar.

Als je geniet van een ritje op de fiets, dan kijk je net als Centerpoint uit naar de zomer! Even naar buiten, genieten van het lekkere weer. De fietspaden nodigen je uit om een heerlijke rit te maken op de fiets of op de elektrische fiets. Met zonnig weer is het natuurlijk fijn dat jij én je elektrische fiets niet oververhit raken. Daarom geeft Centerpoint een aantal praktische tips voor je e-bike:

Denk aan de bandenspanning

Voor jouw gemak en ter bevordering van het bereik van je accu is het goed om de bandenspanning in de gaten te houden. Bij een lagere bandenspanning verbruik je meer van je accu en moet je zelf harder werken. Controleer dus eens per maand of je banden nog hard staan en pomp deze -indien nodig- op.

Denk aan je fiets

Parkeer de fiets (met accu) niet te lang in de volle zon. Tijdens het fietsen kan de accu door de wind, makkelijk zijn warmte kwijt. Maar bij het stilstaan gaat dat niet en doordat de zon de accu ook opwarmt, kunnen de accu-cellen beschadigd raken. Zet de fiets daarom zoveel mogelijk in de schaduw of neem de accu waar nodig uit de fiets.

Denk aan jezelf

Denk vooraf goed na over de route die je wilt gaan fietsen. Heeft je accu het juiste bereik? Plan genoeg rustpunten onderweg, zodat je eventueel je accu kunt bijladen. Zeker als de terrassen weer open mogen, heb je goed toegang tot oplaadpunten. Bovendien kun je zelf in de tussentijd lekker opladen met een hapje en een drankje.

Geniet!

Centerpoint Fietsen geeft je een allerlaatste tip om je fietstocht tot een succes te maken. Doe rustig aan en vergeet vooral niet te genieten. Geniet van de vrije tijd die je hebt en van de rijkdom van onze eilanden.

Centerpoint Fietsen biedt een ruime keuze aan verschillende fietsen. Zo vind je bij Centerpoint niet alleen e-bikes, maar ook stadsfietsen, bakfietsen, kinderfietsen, sportfietsen en je kunt terecht voor fietsverhuur. Daarnaast kun je gebruik maken van de bezorgservice en de expertise van onze medewerkers. Op dit moment heeft Centerpoint Fietsen enkele leuke aanbiedingen van E-bikes met Bosch Middenmotor onder de €2000,-