Albert van de Pol en José Tanis (hoofd Buitendienst) presenteren de zwerfkeien, waaronder de 'gouden' actiesteentjes.
Albert van de Pol en José Tanis (hoofd Buitendienst) presenteren de zwerfkeien, waaronder de 'gouden' actiesteentjes.

Bloem- en Groencentrum Ouddorp viert eerste lustrum met ludieke actie

OUDDORP - Albert van de Pol, destijds creatief bloemist in een tuincentrum in Alblasserdam, wilde een aantal jaren geleden graag voor zichzelf een onderneming starten. Hij ging in de regio op zoek naar een geschikte locatie om zijn droom waar te kunnen maken en kwam na enige omzwervingen terecht in Ouddorp. Aan de Dijkstelweg, waar vroeger M. Grinwis actief was, ontwikkelde Van de Pol met zijn team een sfeervol Bloem- en Groencentrum. Het eerste lustrum kan worden gevierd.

Door Jaap Ruizeveld

Met de nodige innovaties bouwde Van de Pol deze voorziening de afgelopen vijf jaar succesvol uit. Nu met een overdekte kas van 800 m2 met o.a. bloemen, planten, woondecoratie, cadeauartikelen, boeketten, tuingereedschap, zaden en meststoffen. Daarnaast werd een buitenterrein ingericht van 3000 m2 met vaste planten, struiken, heesters en bomen en grond- en grindproducten. De huidige algemeen directeur ging daarbij zorgvuldig te werk. Bezocht tuincentra om zijn vakkennis te versterken, analyseerde doelgroepen voor zijn bedrijf, met als extra de belangstelling van de toeristen die in Ouddorp hun vakantie doorbrachten en creëerde een zo breed mogelijk assortiment. Dat trok bezoekers aan uit Zeeland, de Zuid-Hollandse regio en ook van het eigen eiland. Met deze toestroom groeide ook het vaste team naar negen medewerkers. Met op de centrale punten managers binnendienst (José Tanis) en buitendienst (Marianne Boeter).

Onderscheiden

"Wij onderscheiden ons op prijs, kwaliteit, assortiment en persoonlijk contact", advies zegt Albert van de Pol. Hij heeft directe contacten met kwekers in Italië en Spanje. Nu in coronatijd is alles iets minder, maar de algemeen directeur reist zelf af naar Zuid-Europa om daar bijvoorbeeld olijfbomen uit te zoeken. Met een golfkarretje rijdt hij dan over de kwekerij en 'merkt' zijn aankopen. Innovatie moet altijd doorgaan, is zijn motto, zoals nieuwe elementen toevoegen aan het te leveren servicepakket. Zo komt er nu een stylist bij die in de geest van presentaties als Huis en Tuin ook vanuit het Groencentrum bij particulieren en bij zakelijke klanten aan de slag gaat om ontwerpen voor kavels te maken, kleuren op elkaar af te stemmen.

Lustrumacties

Nu zijn Bloem- en Groencentrum Ouddorp vijf jaar bestaat (en wie jarig is trakteert) hebben Albert van de Pol en zijn team een actie opgezet, waarmee hij niet alleen het eigen bedrijf extra in de schijnwerper zet maar ook een steuntje in de rug wil geven aan het bedrijfsleven dat in BIZ Ouddorp is verenigd. Hij kocht 50 cadeaubonnen bij BIZ-Bruna, die bij bestedingen in het Groencentrum uitgereikt worden om weer te gebruiken bij aankopen in de dorpswinkels. En dan is er nog een extra ludieke actie. Op zaterdag 1 mei worden er in de Ring van Ouddorp tien zwerfkeien neergelegd, die bij het Bloem- en Groencentrum kunnen worden ingeleverd. Elke steen is een prijs, maar twee 'gouden' stenen vertegenwoordigen een hoofdprijs.