Afbeelding
Foto:

Koningstuintjesmarkt in Middelharnis/Sommelsdijk

MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK - Door corona is het helaas ook dit jaar niet mogelijk om een traditioneel Koningsfeest te organiseren. Maar gelukkig heeft Oranje Vereniging Middelharnis/Sommelsdijk in samenwerking met Stichting Hart van Goeree-Overflakkee toch nog een aantal activiteiten bedacht om deze dag een feestelijk tintje te geven.

Aangezien er geen kleedjesmarkt in het centrum gehouden kan worden, wordt dit jaar de kleedjesmarkt bij de mensen thuis gehouden. Iedereen die mee wil doen, kan tot en met 25 april haar/zijn adres doorgeven op de site van de Stichting Hart van Goeree-Overflakkee. Dan zal op maandag 26 april een lijst/plattegrond worden gepubliceerd op diverse media. Deze Koningstuintjesmarkt zal plaatsvinden op dinsdag 27 april tussen 10.00 en 15.00 uur. Als extra gaat het bestuur ook nog op zoek naar het leukst versierde tuintje, dus doe vooral mee.

Tevens kan men zich inschrijven voor een gratis oranjepakket. Dankzij sponsoren, gemeente en leden van Oranje Vereniging Middelharnis/Sommelsdijk worden in het weekend van 23/24 april deze pakketten weer thuisgebracht. Dit jaar bestaat het pakket uit een doe-het-zelf-tompoucenpakket, een vlaggenlijn van 5 meter, een schuifspelletje en een rood-wit-blauwe kaars voor de dodenherdenking (gemaakt door mensen met een beperking, die werkzaam zijn bij kaarsenmakerij Entrez). Per adres ontvang je maximaal 1 pakket.

Vorig jaar heeft Oranje Vereniging Middelharnis/Sommelsdijk ook nog een speciale vlag uitgebracht. Deze is ook nog te bestellen via de website www.hartvangoereeoverflakkee.nl. Deze vlag van 1 bij 1,5 meter kost 15 euro.