De mooiste-vangst-foto.
De mooiste-vangst-foto. Foto:

Monsterlijke vissen in de roofvis-fotowedstrijd

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de maand maart organiseerde de roofviscommissie van Sportvisserij Goeree-Overflakkee de roofvis-foto-wedstrijd. De hele maand konden leden van SGO een foto doorsturen van de grootste snoek, snoekbaars of baars.

In de eerste weken worden er niet veel vissen gevangen. Maar als bij de fanatieke vissers het eind van het seizoen in zicht raakt, zoeken ze massaal het water op. In het een-na-laatste weekend lijkt het spel al gespeeld, want wat komen er grote vissen uit het water. In de ochtend vangt René den Haan een prachtige baars van 51 cm. “Gelijk mijn persoonlijk record één cm opgeschroefd. En dat op Flakkee!” appt hij enthousiast. Wouter Timmerman, die een paar kilometer verderop bezig is, weet een prachtige snoek van 110 cm te vangen, met daarbij een snoekbaars van 78 cm, waarmee hij zowel op kop gaat betreft snoek en snoekbaars. In de middag stootte Robbert van der Linde hem alweer naar plaats 2. Wat Robbert meemaakt is ongekend: hij gooit een spinner in en vlak voor de kant haakt hij een snoek van ongekend formaat. Eenmaal op de kant blijkt de vis 1 meter 30. A fish of a lifetime! Deze valt niet meer in te halen.

Vlak voor de sluiting van de wedstrijd weet Danny Blok nog vlak voor de avondklok een snoekbaars te haken. “’'t Is gelukt!” Deze snoekbaars meet 84 cm en daarmee pakt Danny op het nippertje de winst van de grootste snoekbaars.

De prijswinnaars winnen een cadeaubon van Hoek Zeehengelsport Ouddorp:

Grootste snoek
Robbert van der Linde                 130 cm
Grootste snoekbaars
Danny Blok                                         84 cm
Grootste baars
René den Haan                                 51 cm
Mooiste vangstfoto: Wouter Timmerman

Het roofvisseizoen is gesloten tussen 1 april en de laatste zaterdag van mei. Het is nu dus 2 maanden gesloten tijd voor aassoorten. Er mag niet gevist worden met kunstaas, een stukje vis of met een dode vis en je moet iedere snoek, snoekbaars of baars die je eventueel vangt, direct terugzetten.

Robbert van der Linde.