Dhr. Jaap Tanis (oud) visser van de Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee geeft een gastles in de onderbouw.
Dhr. Jaap Tanis (oud) visser van de Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee geeft een gastles in de onderbouw. Foto:

Groen van Prinstererschool zet eiland centraal en ontwerpt eigen Eilanden-Nieuws

MIDDELHARNIS - Op de Groen van Prinstererschool is er weer hard gewerkt tijdens de themaweken. Het was ook een inspirerend en breed onderwerp: “Ons eiland Goeree-Overflakkee”.


In de verschillende groepen kwamen onderwerpen aan bod als: haven en visserij, de korenmolen, de weg van het graan tot aan het brood en de pannenkoek, de huidige windturbines, het eiland en het water met de watersnoodramp en de Deltawerken, de geschiedenis van het eiland met de verschillende dorpen, wapenschilden, tradities, de “stolpersteine”, de natuur op Flakkee, recreatie, kust en vuurtoren. Maar ook kunst en cultuur zijn niet vergeten.
Groep 8 kreeg een gastles tekenen en schilderen met een wedstrijd daar aan gekoppeld, het thema, hoe kan het ook anders: “Het laantje van Middelharnis”. Er zijn echte kunstwerken met verschillende materialen gemaakt! Deze zijn te zien op: www.atelierwindekind.nl/schilderwedstrijd/
Traditionele liedjes zijn aangeleerd, traditioneel gebak gemaakt en gegeten. En natuurlijk veel meer dan dit.

Visserij

Helaas zijn, door de beperkingen van deze tijd, de gebruikelijke excursies uitgesteld. Enkele buitenactiviteiten konden gelukkig wel plaatsvinden, zoals het bezoek van dhr. Jaap Tanis een (oud)visser van de stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee, die met de vangst en de bijvangst op het schoolplein een aantal leerzame gastlessen gaf. Van deze stichting zijn ook de leskisten geleend. Verder kon er ook een coronaproof bezoek gebracht worden aan "Menheerse werf".

De afsluitende tentoonstelling voor ouders en belangstellenden kan nu ook niet plaats vinden. Maar in deze tijden zijn er de online alternatieven. Elke groep presenteerde zich, met een virtuele rondleiding of presentatie, aan alle ouders, via Social Schools, ons digitale prikbord.
En tenslotte weer eens een schoolkrant. Een eenmalige uitgave van het “Eilanden-School-Nieuws”. Product van alle groepen voor de ouders van de school.

Afbeelding
Afbeelding