Anne en haar pony Blitz. Foto: Maartje Brockbernd.
Anne en haar pony Blitz. Foto: Maartje Brockbernd. Foto: Maartje Brockbernd

Anne de Vette 'Sporter van de maand' bij Dirk Kuyt Foundation

DEN BOMMEL - Afgelopen weekend was het zover: Anne de Vette (15) uit Den Bommel werd door de Dirk Kuyt Foundation uitgeroepen tot 'Sporter van de maand'.

De Dirk Kuyt Foundation maakt sporten voor mensen met een beperking bereikbaar. Begin januari stuurde Anne een brief naar de foundation waarin ze vertelde over haar beperking (5% visus, een aangeboren darmafwijking en beenmergfalen), over haar grote passie paardrijden en over haar dromen voor de toekomst.
Anne werd hierna gebeld met de mededeling dat ze als 'Sporter van de maand' een mooi budget had gewonnen waarmee ze op zoek kon gaan naar een eigen pony. En die pony staat nu in Den Bommel, vlakbij Anne haar huis, zodat ze zelf naar haar pony toe kan lopen. Nu loopt ze nog alleen of met een familielid of vriendin, maar straks zal haar blindengeleidehond haar richting stal begeleiden. Dat is de volgende droom die uit gaat komen.
De komende tijd gaan pony Blitz (een Noriker merrie van 13 jaar) en Anne aan elkaar wennen en met elkaar trainen, maar ze zijn nu al een super duo!

Anne roept iedereen met een beperking op om een kijkje te nemen op de website van de Dirk Kuyt Foundation. Geef jezelf op en misschien word je ook wel 'Sporter van de maand' en komt jouw droom op sportief gebied wel uit!

Anne en Blitz zijn op Instagram te volgen via: annedv2005
Zie ook www.dirkkuytfoundation.nl