Afbeelding

Koffie en kletskoek aan de haven

OUDE-TONGE – Sinds vorige week is het mogelijk om langs de haven in Oude-Tonge even neer te strijken voor een kopje koffie, een bakkie thee, een lokale lekkernij en een gezellig kletspraatje. De verkoop geschiedt vanuit een antieke vooroorlogse bakfiets, die Lola Rus-Hartland en Rob Borgman eigenhandig ombouwden tot een prachtige koffiekar, welke is voorzien van een Retro espressomachine die echte Italiaanse koffie maakt. Het is een heuse eyecatcher geworden.

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Zo'n drie maanden geleden ontstond het idee voor de koffiekar. "Ik wilde iets doen om mensen uit de buurt samen te brengen", vertelt Lola Rus-Hartland. "Ik woonde bijna 30 jaar in een kleine hechte gemeenschap in Australië en miste een beetje dat samenlevingsgevoel. Juist omdat we hier zo mooi aan het water wonen, kwamen we op het idee van koffieverkoop. Mensen kunnen dan gezellig even neerstrijken voor bakje koffie of thee en tegelijkertijd een praatje maken. Koffie met kletskoek dus. Toevallig had Rob nog een oude bakfiets in de opslag staan in België en die zou daarvoor uitstekend geschikt zijn. De bakfiets werd gehaald, helemaal ontmanteld en daarna met nieuw materiaal weer opgebouwd. Daarbij konden we een Faema Espressomachine uit 1965 op de kop tikken. Behalve het elektrische verwarmingselement is alles nog mechanisch. Hiermee kunnen we de echte Italiaanse koffiesoorten maken. Nadat ook de vergunning rond was, konden we starten met de verkoop en dat was meteen een succes. Iedereen is enorm enthousiast."

Naast tal van Italiaanse koffiespecialiteiten zijn er ook verschillende soorten thee verkrijgbaar en voor de kinderen is er ‘babycino’ (melkschuim met cacaopoeder). Er is gastwifi en er liggen boekjes en spelletjes. In de zomer komen er ook wat tafeltjes en stoeltjes te staan. De koffiekar is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van 'Koffie en Kletskoek'.