Afbeelding

Nieuwe verkoopwagen voor slagerij Van Zuidland

DIRKSLAND - Trots poseren broer en zus Jaap en Corianne van Zuidland voor de gloednieuwe verkoopwagen van de bekende slagerij uit Dirksland. De wagen is vorig week in gebruik genomen ter vervanging van de oude wagen. Hierdoor kan een nog groter assortiment worden aangeboden dan voorheen. Naast een ruimere keuze in vlees en vleeswaren biedt de verkoopwagen ook meer werkruimte en comfort dan zijn voorganger.

Omdat alles wat groter en zwaarder is geworden, moesten er andere rijbewijzen worden behaald. "Dit is nog net door een paar man voor de lockdown gerealiseerd", vertelt Jaap van Zuidland. "Binnenkort starten de anderen hiermee. Zodoende konden we er deze week meteen mee op pad." Met de nieuwe wagen zijn inmiddels een aantal markten bezocht en de jonge slager is samen met zijn collega's erg tevreden met het resultaat.

"De nieuwe wagen is comfortabeler dan de oude", beaamt ook vader en slager Laurens van Zuidland. "Iedereen die er mee op pad gaat heeft zijn of haar wensen kenbaar gemaakt en deze zijn gerealiseerd. Het is dus prettig werken voor het personeel, wat bij toerbeurt de wagen bemant. In de wagen proberen we de winkel zo goed mogelijk na te bootsen. Natuurlijk is het assortiment iets beperkter, maar de meest gangbare producten hebben we bij ons en het assortiment wisselt regelmatig, zodat de klanten kunnen kiezen en variƫren."

Ruim vijf jaar geleden kwam Van Zuidland op het idee om met een verkoopwagen markten te bezoeken in dorpen waar geen slagerij meer was. "We hebben het idee met het hele team besproken en toen iedereen erachter stond, zijn we op de zaterdag in Klaaswaal en op de vrijdag in Bruinisse begonnen", vertelt hij. "De klanten waren blij dat ze voor een goed stukje vlees weer in eigen dorp terecht konden. Kort daarna zijn we ook gestart op de weekmarkt in Sommelsdijk en op de donderdagochtend in Den Bommel. Sinds slagerij Buth gestopt is, zijn we ook te vinden op donderdagmiddag in Ooltgensplaat."

Mede vanwege de coronatijd is de slagerij ook gestart met een webshop, waar klanten hun producten online kunnen bestellen. Die kunnen dan worden afgehaald bij de verkoopwagen op de markt, maar ook in de winkel, waar iedereen overigens nog steeds op een veilige manier kan binnenlopen. "Wat we met de andere verkoopwagen gaan doen? Dat wordt een uitdaging voor de jeugd", lacht Laurens van Zuidland tot slot.

Meer informatie of het plaatsen van een bestelling kan via www.slagerijvanzuidland.nl.