Afbeelding

Groen van Prinstererschool ontvangt voor derde keer School op Seef-label

MIDDELHARNIS - In oktober vorig jaar kreeg de Groen van Prinstererschool in Middelharnis voor de derde keer op rij het School op Seef Verkeersveiligheidslabel toegekend door de gelijknamige commissie van de provincie Zuid-Holland. Het label is een keurmerk voor inzet van de school op het gebied van verkeerseducatie en van verkeersveiligheid rondom school en op de school-thuisroutes.

Sinds oktober is er door de coronamaatregelen geen mogelijkheid geweest voor het geven van een feestje. Maar ook in deze tijd is aandacht voor verkeersveiligheid erg belangrijk. Dus kozen wethouder Feller en directeur Marieke de Jager voor een digitaal feest op woensdag 17 maart. Via een live-verbinding lieten de leerlingen met een digitale verkeersquiz zien dat zij de verkeersregels en betekenis van de verkeersborden goed kennen. De Groen van Prinstererschool is niet voor niets een echte School op Seef-school.

Vol trots werd vervolgens via een mooie presentatie teruggeblikt op de praktische verkeerslessen, die ieder jaar door maar liefst vier enthousiaste verkeersouders worden verzorgd. Niet alleen lessen op het schoolplein, maar ook educatieve wandel- en fietstochten door Middelharnis en aandacht voor de veilige fiets en fietsverlichting, de dode hoek van vrachtwagens en nog veel meer.

Aansluitend reikte wethouder Feller het felbegeerde Verkeersveiligheidslabel via een ‘digitale postbus’ uit aan de school. Dit labelbordje zal snel een plekje krijgen naast de andere twee bordjes die op de gevel van de school prijken.

Naast het Verkeersveiligheidslabel ontving de school ook een cheque ter waarde van 250 euro om extra materiaal voor hun verkeerslessen aan te schaffen. Zij zullen deze ongetwijfeld goed besteden.

School op Seef is een programma voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Van de 32 scholen in Goeree-Overflakkee nemen 17 scholen deel aan dit programma, dat kosteloos door de gemeente Goeree-Overflakkee en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee wordt aangeboden.