Leo en Lydia de Puy.
Leo en Lydia de Puy. Foto:

Nieuwe eigenaars voor Hotel-Restaurant Lely

OUDE-TONGE - In 1992 begonnen de ouders van Melody Jongerling samen een klein pension aan de haven. Langzaam groeide het steeds verder uit tot 'Hotel-Restaurant Lely'. De locatie, op een mooi plekje aan de haven, is nog steeds ongewijzigd. Wat sinds vorige maand wél is gewijzigd, zijn de eigenaren: Melody en haar man Jeroen werden officieel eigenaar van de zaak. "Best apart, zo’n belangrijk moment dat bijna geruisloos voorbij gaat."

Door Erwin Guijt

"Mijn ouders waren gek op kanoën, dus in de beginjaren werden er naast de kamerverhuur ook kano’s verhuurd en les daarin gegeven. Later volgde ook de fietsverhuur. Door de jaren heen werd het steeds drukker en drukker, en zeker in de zomermaanden kwamen ze eigenlijk handen tekort. Waardoor ze uiteindelijk met de kano- en fietsverhuur moesten stoppen en zich puur gefocust hebben op het verhuren van hotelkamers en het restaurant." Na een jarenlange verbouwing aan het naastgelegen pand hebben zij in 2018 de deuren geopend van het nieuwe restaurant.

Eigenlijk wilden haar ouders het laatste jaar afbouwen, maar Melody en haar man Jeroen wilden de zaak graag overnemen. "Met elkaar hebben we plannen gemaakt en de schouders eronder gezet. De afgelopen drie jaar zijn we volop bezig geweest met onder andere het renoveren en moderniseren van vier hotelkamers, feestzalen en ons restaurant." En nog steeds is er ruimte voor verbetering. "Qua hotel hebben we nu nog twee verschillende soorten kamers. Aan de ene kant hebben we ruime, luxe hotelkamers. Aan de andere kant hebben we wat kleinere kamers en appartementen, die een stuk eenvoudiger zijn. De komende jaren willen we die kamers aanpakken, zodat ze net zo’n uitstraling krijgen als de nieuwe kamers."

Samen met haar man Jeroen, met wie ze inmiddels drie jaar getrouwd is en twee kinderen heeft, gaat ze de uitdaging aan. "Jeroen en ik gaan er vol goede moed in. Eigenlijk gaan we verder waar mijn ouders gebleven zijn. De afgelopen jaren hebben we ons breed ontwikkeld, en hopen wij Oostflakkee wat meer op de kaart te zetten. Al zijn we nu natuurlijk wel wat voorzichtig met grote investeringen in deze tijd." Want ja, corona. Het rondwarend virus en de maatregelen daartegen zijn van tevoren nog niet te voorspellen. "We zitten bomvol ideeën en kunnen niet wachten om dit allemaal te realiseren."

Bloemetjes

Afgelopen 10 februari, op de verjaardag van Lydia de Puy, voormalig eigenaresse, was het officiële moment daar. Leo en Lydia de Puy hebben het spreekwoordelijke stokje overgedragen aan hun dochter en schoonzoon. Door de coronamaatregelen kon dat helaas niet plaatsvinden zoals vooraf bedacht. Maar uiteindelijk is er toch een soort dagvullend programma geregeld. Vrienden en familie kwamen langs en er was een feestbus gehuurd met confetti en muziek. "Om deze dag feestelijk af te sluiten hebben we samen met de familie, mijn ouders een overnachting cadeau gegeven, midden in de bossen van Vaassen. Zo konden zij op hun eerste vrije dag wakker worden tussen de hertjes. Omdat we ook iets blijvends wilden geven, hebben we ook een mooie vuurkorf in de vorm van een lelie laten maken. Bovendien zijn ze de hele dag bestookt met lieve berichtjes, bloemetjes en kaartjes. Zo is het dus toch zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan."

Jeroen en Melody Jongerling.