Afbeelding

Werkzaamheden Korteweegje afgerond, terugkomst bomen onzeker

NIEUWE-TONGE - In september 2020 startten de rioolwerkzaamheden in het Korteweegje. In verschillende fases werd het oude riool vervangen en nieuwe bestrating aangelegd. Vorige week werden deze werkzaamheden afgerond en werd de straat opgeleverd. Er is echter nog één probleem: de bomen.

Tekst en foto: Erwin Guijt

Voor de werkzaamheden zijn een aantal bomen weggehaald. Deze bomen stonden op de erfgrens, voor een deel in de voortuinen en voor een deel op de stoep. Maar wat wil nu het geval: door de vele kabels en leidingen onder de stoepen bleek gaandeweg het project dat het niet mogelijk is om bomen op de stoepen terug te laten komen. De gemeente: "Dat vinden we als gemeente ook jammer, want groen in de straten is belangrijk."

"Daarom hebben we voorgesteld aan de omwonenden of wij een boom (of twee als daar ruimte voor is) op onze kosten in hun voortuin kunnen planten. Een aantal inwoners heeft daar positief op gereageerd, bij een aantal inwoners wachten wij nog op een reactie. Als we daar meer duidelijkheid over hebben, werken we het voorstel hiervoor verder uit. Dan kijken we bijvoorbeeld naar het soort bomen, de plaats en het onderhoud. Wij zouden het erg prettig vinden, en ook passend in het Korteweegje, als de laanstructuur van weleer weer terugkomt."