Afbeelding
Foto:

KijkbijdeBoer 2021: vlogs via YouTube en Facebook

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vanaf 2010 tot en met 2019 was er ieder jaar, op tweede paasdag, weer een bijzonder evenement op Goeree-Overflakkee. Duizenden mensen trokken erop uit voor een dagje ‘KijkbijdeBoer’. Vorig jaar in 2020, zou de tiende editie van ‘KijkbijdeBoer’ gehouden worden. Het bestuur van ‘KijkbijdeBoer’ was al druk bezig met het draaiboek, de deelnemers hadden de plannen klaar, maar helaas konden de deuren van de boerenbedrijven toen niet opengezet worden..

Wees niet getreurd, want het bestuur is nog steeds actief en ook de boeren zijn nog steeds bereid om u mee te nemen in een kijkje op hun bedrijf. In hun passie, om steeds weer een gezond product bij u op tafel te zetten. ‘KijkbijdeBoer’ geeft u een kijkje in het leven van bijvoorbeeld een akkerbouwer, een koeien- geiten- kippenboer, een tulpenkweker, een mechanisatiebedrijf of een bedrijf met paarden. Ieder jaar worden er nieuwe deelnemers benaderd om de deuren van hun bedrijf open te zetten, zodat u kunt kijken, ervaren, leren, ruiken en soms ook proeven hoe het eraan toegaat op de boerderij. Sommige boeren zijn zo enthousiast dat ze zelfs voor een tweede keer meedoen. Dit en het grote aantal bezoekers geeft aan dat er behoefte is om met elkaar in contact te komen en elkaar te ontmoeten.

Geen fysieke dag

Dit jaar zal er wederom geen fysieke dag georganiseerd kunnen worden. Maar u kunt ons wel volgen en meekijken. Een aantal bedrijven hebben een vlog gemaakt en deze vlogs zullen vanaf 20 maart, gepost gaan worden op de facebookpagina van ‘KijkbijdeBoer’ en het youtubekanaal: Kijkbijdeboer vlogs. Iedere week kunt u een aantal nieuwe vlogs verwachten, tot tweede paasdag.

Ook aan de kinderen is gedacht. De ervaring leert dat zij enorm genieten van ‘KijkbijdeBoer’, daarom worden er volgende week, op de basisscholen van Goeree-Overflakkee in de groepen 1 tot en met 4, kleurplaten uitgedeeld (u kunt deze ook downloaden op www.kijkbijdeboer.nl). Een foto van de ingekleurde kleurplaat mag doorgestuurd worden op het vermelde telefoonnummer en uiteraard worden er een aantal winnaars getrokken, die persoonlijk benaderd zullen worden.

Naast deze twee activiteiten heeft ‘KijkbijdeBoer’ misschien nog meer voor u in petto. Als dit werkelijk door kan gaan, dan zal dit bekend worden gemaakt via deze krant en via de facebookpagina van ‘KijkbijdeBoer’.

Foto: Wilco van Dam