Dirkje ontvangt haar prijs.
Dirkje ontvangt haar prijs. Foto:

Winnaar ChristenUnie kinder-zwerfafval-challenge

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de voorjaarsvakantie is de eerste ChristenUnie kinder-zwerfafval-challenge gehouden. Op veel plaatsen op het eiland is er keihard gewerkt door kinderen. Van Ouddorp tot Ooltgensplaat is er een enorme berg zwerfafval opgeruimd. Er werden heel wat foto’s ingestuurd via de mail en Facebook.

Het kiezen van de winnaar was moeilijk, want alle kinderen hadden zich voor 100% ingezet en dat was te zien aan de grote hoeveelheden afval op de foto’s. Uiteindelijk viel de keuze op Dirkje uit Ouddorp. Samen met haar tante gaat ze al jaren op pad om zwerfafval op te ruimen. Ze geniet ervan om de natuur een stukje schoner te maken en regelmatig vindt ze echte “schatten” bij het opruimen. De CU ontving een aantal hele leuke foto’s van Dirkje in actie, met daarbij een prachtig verslag van haar tante.

Dirkje mocht een waardebon van een lokale winkel uitkiezen. Ze koos voor een bon van Van der Bok Warenhuis in Ouddorp. Dirkje ontving de bon van Marielle van den Berg, ChristenUnieraadslid op Goeree-Overflakkee. Ze pakte de bon heel kundig aan met de Kinder-zwerfgrondstofgrijper die ze ontvangen heeft van Schoon Goeree-Overflakkee. Ze kon haast niet wachten om wat leuks uit te gaan zoeken in de winkel.

De foto van Jente uit den Bommel, kreeg de prijs voor ‘de leukste foto’, zij koos voor een speelgoedbon van Intertoys in Middelharnis. Daarnaast kregen alle andere harde werkers een bon voor een lekker ijsje, op te halen in hun eigen buurt.
Al met al een geslaagde eerste kinder-zwerfafval-challenge. De ChristenUnie is er blij mee dat zoveel kinderen zich inzetten voor een schonere natuur op ons eiland. Rond de herfstvakantie wordt de tweede kinder-zwerfafval-challenge georganiseerd en tot die tijd kan er alvast heel veel geoefend worden!