Motorrijder en fietser botsen

STELLENDAM - Zaterdagmiddag 20 februari zijn een motorrijder en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde op de Scharrezeeweg bij Stellendam. Naast de ambulance kwam ook de traumaheli ter plaatse.
Beide slachtoffers zijn gewond geraakt en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (Bron: FlakkeeNieuws)

Beheer over fietsstraten

OUDDORP - De gemeente Goeree-Overflakkee krijgt het beheer in handen van een deel van de Dijkstelweg, Klepperweg en Westerweg in Ouddorp.
Het algemeen bestuur van Waterschap Hollandse Delta heeft besloten gehoor te geven aan het verzoek vanuit de gemeente voor deze overdracht. De gemeente Goeree-Overflakkee wil graag zelf de doorstroming van verkeer verbeteren en de verkeersveiligheid voor fietsers verhogen. Het is bij de gemeente niet het beleid om structureel wegen over te nemen van het Waterschap. Maar hier gaat het om fietsstraten, onderdeel van het Verkeerscirculatieplan Ouddorp. Doordat ze nu bij de gemeente in beheer komen en binnen de bebouwde kom vallen, zijn ze op de gewenste wijze ingevuld en is er sprake van een 30 km/u-regime. (Jaap Ruizeveld)