College stelt bespreking statusaanvraag Park NLDelta uit

GOEREE-OVERFLAKKEE – In een recente brief aan de gemeenteraad vraagt het college het al geagendeerde voorstel rond de statusaanvraag Nationaal Park NLDelta toch nog niet te bespreken - en dus van de agenda af te voeren - in de vergadering van donderdag 4 maart. Als reden voor het verzoek stelt het college dat gebleken is dat de samenwerkingspartners behoefte hebben aan meer tijd en informatie.

Door Jaap Ruizeveld

Onze krant berichtte afgelopen vrijdag uitvoerig over ontwikkelingen rond de procesgang bij dit onderwerp, o.a. met kritische opmerkingen van de VVD-fractie (Ellen Nijssen) en een verklarende toelichting van NLDelta programmamanager Stella van Uffelen. NLDelta streeft er naar de statusaanvraag bij het ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in juni van dit jaar (2021) in te dienen. Om deze termijn te halen is oorspronkelijk aan gemeenten in de regio Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee gevraagd hun standpunt over het geven van support aan deze aanvraag in maart/april aan te reiken.

Meer tijd

Nu uit reacties blijkt dat er meer tijd nodig is om zorgvuldig te kunnen reageren zal NLDelta in de maand maart een aantal webinars organiseren om regionaal de samenwerkingspartners te informeren en hun vragen te beantwoorden. Deze reacties kunnen dan in het voorbereidingsproces worden meegenomen. Er is in de aanloopfase formeel nog voldoende tijd beschikbaar en daarom hebben de regiogemeenten besloten het proces voor de statusaanvraag die tijd te gunnen, zo schrijft het college aan de raad.