Afbeelding

Drie mensen overleden aan gevolgen corona

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het gemiddelde aantal positieve coronatestuitslagen op Goeree-Overflakkee is de afgelopen week iets gedaald. Wel overleden drie mensen aan de gevolgen van het virus in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland, zo blijkt uit de update van CuraMare van afgelopen vrijdag.

De drie overlijdensgevallen brengen het totale aantal tijdens de tweede golf overleden patiƫnten bij CuraMare op 51. Liefst 44 van hen overleden in het ziekenhuis. Bij de afdeling Thuiszorg werden vier nieuwe besmettingen gemeld. In het ziekenhuis in Dirksland liggen nog twaalf mensen die behandeld worden voor het coronavirus, zestien patiƫnten werden de afgelopen week ontslagen uit het ziekenhuis.

Het aantal positieve uitslagen kwam de afgelopen week (maandag tot maandag) volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid uit op 54 in totaal, gemiddeld dus iets minder dan acht per dag. Alleen afgelopen zaterdag kwam het aantal positieve tests boven de tien (12 mensen positief getest), verder bleven de cijfers relatief laag.