Internetbureau Not a number: vooruitgang door digitalisering

DIRKSLAND - Na vier jaar succesvolle samenwerking zijn Wurld en Wedouble gefuseerd. De internetbureaus gaan samen verder als Not a number – digital agency. Het in Dirksland gevestigde bureau, dat zeven medewerkers telt, hanteert de slogan ‘vooruitgang door digitalisering’.

Not a number helpt organisaties met digitaliseren. Dat gaat veel verder dan het ontwikkelen van een website. “Bijna iedereen kan een website bouwen”, zeggen Meijk van Nimwegen en Vincent van der Graaff van Not a number. “Wat ons onderscheidt is dat we online oplossingen – websites, webshops, webapplicaties – ontwikkelen die verbinding maken met softwaresystemen binnen en buiten de organisatie. De backoffice of een database, bijvoorbeeld, of een andere site. Denk aan het genereren van offertes of het aanbieden van abonnementen die geautomatiseerd in bestaande boekhoudsoftware worden geïntegreerd. Daarbij staat het geautomatiseerd uitwisselen van gegevens centraal, waardoor je dubbele invoer vermijdt én tijd wint.”

Stap verder

Van Nimwegen en Van der Graaff hebben het over intelligente websites. Websites plus. “Er is altijd een meerwaarde, en dat kan op alle niveaus. Wij zetten een stap verder dan een informatieve site. En wat we ontwikkelen is altijd custom made, maatwerk op basis van een strategie. Onze online oplossingen zorgen ervoor dat organisaties efficiënter kunnen ondernemen.”

Van Nimwegen en Van der Graaff kennen elkaar al enige tijd. Ze kwamen elkaar tegen in het Klein Handelsgebouw in Sommelsdijk. De eerste timmerde, samen met zijn compagnon Toon Schulten, aan de weg met internetbureau Wurld, de tweede met Wedouble. Ze kwamen er algauw achter dat hun activiteiten in elkaars verlengde lagen en werkten ook samen aan projecten van opdrachtgevers.

Geen nummer

Nu zijn Wurld en Wedouble één. De nieuwe naam – Not a number – sluit aan bij de visie waarmee het bureau naar buiten treedt. “Wat dat betekent? Dat we iedereen behandelen als iemand met een specifieke vraag. Niemand is een nummer. We komen niet met oplossingen die al honderd keer zijn toegepast, maar gaan uit van de klantvraag. Geen standaard patronen en oplossingen, maar: wat heb je nodig?” Not a number, tevens een technische term in javascript, geldt ook intern: het bureau heeft een platte organisatiestructuur.

Not a number is sinds kort gevestigd aan de Watertoren 50 in Dirksland. Het bureau werkt voor klanten in heel Nederland, met de nadruk op de driehoek tussen Goeree-Overflakkee, Breda en Den Haag. De opdrachtgevers komen uit heel diverse branches: van Gevangenenzorg tot leasemaatschappijen en van een wijnhandelaar en gemeenten tot Goedhuis. In het laatste geval komt de meerwaarde van Not a number tot uiting in een online huizenconfigurator.