Afbeelding
Foto:

GOEREE-OVERFLAKKEE - De lezers van Eilanden-Nieuws hebben in de laatste maanden van vorig jaar vier keer een artikel kunnen lezen waarin een oproep werd gedaan om de voedselpakkettenactie van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis te willen steunen.

Op deze oproep is heel positief op gereageerd. Veel bedrijven, winkels en instellingen hebben ook hun steun betoond. Hun advertenties stonden onder de artikelen waarin een oproep tot steun werd beschreven. In het laatst geplaatste artikel werd beloofd dat de lezers op de hoogte zouden worden gebracht van de einduitslag van de actie. Hierbij zouden ook wat foto’s worden geplaatst van het uitdelen van de voedselpakketten.

Opbrengst

De Werkgroep geeft in dit artikel een verslag van het resultaat van de actie, die het mooie bedrag van in totaal € 8.200,- heeft opgebracht. “Daar werden we stil van. U ook? Eigenlijk schieten woorden te kort om de juiste toon te vinden om allen die aan deze actie hebben meegedaan dank te zeggen. Maar waarschijnlijk voelt u onze blijdschap en dankbaarheid wel aan. Bij dit alles hebben we opgemerkt dat het de Heere is geweest, Die harten heeft willen neigen, waardoor zoveel mensen spontaan een gift naar de stichting hebben overgemaakt. Het ontvangen bedrag overtrof onze stoutste verwachtingen. Wat is er met het geld gedaan? Al heel veel jaren is de stichting werkzaam in het Roemeense dorpje Uioara, dat in de meest arme streek van Roemenië ligt. Dat dorpje ligt zo’n zestig kilometer ten zuiden van de grote universiteitsstad Cluj-Napoca. Kijkt u maar eens in de atlas. Onder de arme bevolking aldaar zorgen we al vele jaren lang dat rond de kerstdagen voedselpakketten aan de leden van de zigeunergemeente worden uitgereikt. Daar zien de arme mensen ieder jaar opnieuw reikhalzend naar uit. Eens in het jaar een goed gevuld voedselpakket met een lekker stukje vlees daarbij!

Welnu, het geld is overgemaakt naar een bank in Roemenië, waar alleen enkele bevoegde personen toegang toe hebben, waaronder onze vertrouwensman, die sinds heel veel jaren onze tussenpersoon is. De inhoud voor de pakketten werd aangekocht bij plaatselijke winkels/bedrijven. Op die manier werd dus dubbel hulp verleend.

De blijdschap was groot toen het voedsel kon worden aangekocht en de tassen voor de armen werden samengesteld, al naargelang de grootte van de gezinnen.

U allen hebt er voor gezorgd, dat een goed gevuld pakket kon worden overhandigd en dat vanwege het grote geschonken geldbedrag er zelfs nog heel wat overblijft. Onze werkgroep is voornemens om met Pasen/Pinksteren de mensen nogmaals te verblijden en hen van het overgebleven geld opnieuw een voedselpakket te geven.

Ik heb inmiddels wat foto’s ontvangen, waar mensen opstaan die een pakket hebben gekregen. Alle kinderen hebben een zakje met fruit, wat snoepjes en koek ontvangen. U ziet de foto’s in dit artikel afgedrukt staan. Op die manier hebben de lezers toch nog een indruk van het hele gebeuren in Uioara. Niet onvermeld mag blijven dat per post een grote hoeveelheid kerstkaarten naar de leden van de zigeunerkerk in Uioara zijn verzonden, waar enkele kerken in Middelharnis voor hebben gezorgd. Ook ontving de stichting van de kinderen van de Chr. Basisschool in Ouddorp meer dan 200 kaarten, die de leerlingen zelf hadden gemaakt, zodat in totaal 1650 kaarten naar Roemenië per post werden verstuurd. Dat betekende, dat alle kinderen van de zigeunergemeente één of meer zelfgemaakte kaarten van de kinderen uit Oudorp ontvingen. Naast het voedselpakket kregen al de leden van de zigeunerkerk een grote envelop met tien kerstkaarten. Wat een blijdschap!”

Het is de wens van de Oost Europa Werkgroep dat u in het pas begonnen jaar ons werk in Roemenië van harte zal willen blijven steunen. Giften blijven welkom op NL 97 RABO 0342007408 ten name van stichting Oost Europa-werkgroep Middelharnis. Kijk ook eens op onze website. Zo blijft u op de hoogte. Het ziet er niet naar uit dat er dit jaar opnieuw huis-aan-huiscollecten kunnen worden gehouden”.

Het meisje op de foto heeft zojuist een zakje met fruit en wat lekkers gekregen met een mooie kaart uit Ouddorp.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding