V.l.n.r. Peter Keizer, René Wissekerke en Geert Grinwis.
V.l.n.r. Peter Keizer, René Wissekerke en Geert Grinwis.

Wissekerke Techniek verder onder de vleugels van GP Stainless Group

STELLENDAM - GP Stainless Group heeft Wissekerke Techniek overgenomen. Binnenkort verhuist GP Stainless van de Stoofweg in Ouddorp naar het pand van Wissekerke Techniek aan de Nijverheidsweg in Stellendam. Wat niet verandert, benadrukken Geert Grinwis en Peter Keizer van GP Stainless en René Wissekerke van Wissekerke Techniek, is de kwaliteit en de klant- en servicegerichtheid.

GP Stainless is in 2014 opgericht door Grinwis en Keizer. Het bedrijf ontwerpt en maakt onder andere apparaten, verpakkingslijnen, hefkiepers en interne transportbanden in roestvaststaal, voor diverse industriële afnemers. Veel klanten van GP Stainless zijn afkomstig uit de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie. “We verzorgen de engineering en produceren zelf in onze werkplaats”, vertellen Grinwis en Keizer. “Ons afzetgebied is hoofdzakelijk Nederland, maar de eindgebruikers zitten over de hele wereld, tot Zuid-Korea, Verenigde Staten en Zuid-Afrika toe.”

GP Stainless groeide in zeven jaar tijd naar een bedrijf met veertien medewerkers en een indrukwekkend klantenbestand. “Hoe we onze positie op de markt hebben veroverd? Door onze service en door het maatwerk te leveren waar klanten behoefte aan hebben.”

Dat GP Stainless maatwerk levert, wist René Wissekerke ook. Zijn bedrijf, Wissekerke Techniek, liet GP Stainless regelmatig iets produceren wat op de eigen tekentafel was ontworpen.

Altijd maatwerk

“Wij zijn twintig jaar geleden vanuit Rhoon in Stellendam neergestreken”, zegt Wissekerke. “We ontwerpen pneumatische transportsystemen – van een productieproces naar een silo of andersom – en transportbanden, die zonder overstortpunten als een slang meanderen. Het gaat om bulk handling voor bijvoorbeeld afvalverwerkers, aardappelzetmeelfabrieken, de plasticindustrie en Hoogovens. Maar denk ook aan hefsystemen, tilhulpen en specialistische gereedschappen voor de zware industrie, de RET, de NS en Defensie, en bijvoorbeeld luchtkussentransport. Nooit standaardproducten, altijd gemodificeerd of aangepast, altijd maatwerk. De engineering doen we zelf en de productie besteden wij altijd uit. GP Stainless heeft een aantal projecten voor ons gebouwd en met succes afgerond.” Bij Wissekerke Techniek werken vijf mensen.

Tijdens de contacten kwamen Wissekerke, Grinwis en Keizer erachter, dat er gezamenlijke klanten en interesses zijn en dat de werkzaamheden in elkaars verlengde liggen. “Er is duidelijk synergie”, zegt René Wissekerke, die geen opvolger voor zijn bedrijf had en de aandelen per 19 januari heeft verkocht aan GP Stainless, maar de komende jaren wel betrokken blijft. “Met een grotere klantenkring hoef je niet op één paard te wedden en ben je minder kwetsbaar.”

“Dit biedt ook expansiemogelijkheden voor de toekomst”, voegen Grinwis en Keizer toe. “Het waarborgt de continuïteit, ook van onze servicegerichtheid die minimaal hetzelfde zal blijven.”

De namen van beide maatwerkbedrijven veranderen niet en alle medewerkers zetten hun werkzaamheden voort in de nieuwe situatie. Binnen afzienbare tijd is dat op één locatie: het pand van Wissekerke Techniek aan de Nijverheidsweg 20 in Stellendam.