Afbeelding

Autoservice en Bandenservice Ouddorp in nieuw pand bij Meuleman Autoschade

OUDDORP – Meuleman Autoschade is al acht jaar een begrip in de regio. Recenter heeft het bedrijf van Bert Meuleman de dienstverlening uitgebreid met Bandenservice Ouddorp en Autoservice Ouddorp. Die laatste twee zijn sinds kort ondergebracht in een prachtig vernieuwd pand naast de ruimte waar het herstellen van beschadigde auto’s plaatsvindt.

Meuleman Autoschade, gevestigd aan de Stoofweg in Ouddorp, timmert vanaf de start goed aan de weg. “We zijn elk jaar gegroeid”, zegt Bert Meuleman. “Naast ons autoschadewerk kregen we veel vraag naar APK en onderhoud aan auto’s en aircoservice. Dat zijn we er vorig jaar bij gaan doen met Autoservice Ouddorp. Bandenservice Ouddorp bestond toen al. Daar zijn we twee jaar geleden mee van start gegaan.”

Het is een goede zet geweest, deze uitbreiding van de dienstverlening. Want het publiek weet ook de bandenservice en de autoservice goed te vinden. Bert Meuleman heeft daar wel een verklaring voor. Hij noemt de sterke punten: “Met banden zijn we de goedkoopste omdat we rechtstreeks inkopen, zonder tussenhandel. Het loopt heel goed. Ik heb er een bandenmonteur met dertig jaar ervaring voor in dienst genomen.”

“Een ander sterk punt is dat ons uurloon veel lager is dan bij veel dealerbedrijven, die soms extreme prijzen hanteren en je daardoor ziet verdwijnen. Ons uurloon is normaal, waardoor we een APK of een onderhoudsbeurt veel goedkoper kunnen uitvoeren voor de klant. Het kan wel de helft schelen”, zegt Meuleman, die eraan toevoegt dat zijn bedrijf het autoschadewerk ook voordelig uitvoert, met een groeiende klantenkring als gevolg.

Fraaie werkplaats

Om alle werkzaamheden zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren, zijn de autoschades nu gescheiden van de APK’s, het onderhoud en de bandenservice. Die laatste drie zijn ondergebracht in een aangrenzend pand, dat helemaal vernieuwd is. Het dak is twee meter verhoogd, er zijn nieuwe wanden aangebracht en het hele interieur is onder handen genomen.

Het resultaat is een fraaie werkplaats met veel licht en – het belangrijkste van alles – nieuwe bruggen, nieuwe balanceerapparaten voor de banden en de beste 3D-uitlijner die momenteel verkrijgbaar is. Bert Meuleman: “We hebben flink gemoderniseerd. Alles is aangepast aan deze tijd.”

De zaak trekt de aandacht met lage prijzen. Maar daarmee zou Meuleman, waar momenteel zes mensen werken, het niet redden als de service niet tiptop in orde is. “Die is supergoed. Iedere klant krijgt een gratis uitleenauto mee – we hebben er vijf – en ook onze haal- en brengservice kost niets.”