Dringend verzoek burgmeester: "Organiseer diensten digitaal"

GOEREE-OVERFLAKKEE – In een recente brief aan de kerkenraden van de gemeentes op het eiland heeft de burgemeester nogmaals opgeroepen om de kerkdiensten digitaal te organiseren. De brief volgt op een eerder schrijven, december vorig jaar. Ook hierin verzocht burgemeester Grootenboer (CDA) de kerkenraden "dringend" om de diensten niet meer fysiek te organiseren.

Door Erwin Guijt

In de brief van 20 januari jl. worden de kerkenraden allereerst bedankt voor hun medewerking in de afgelopen periode. "Dank, dat het overgrote deel van uw kerkgenootschappen gehoor gaf aan mijn oproep om kerkdiensten tijdens de lockdown digitaal te verzorgen." De burgemeester wijst op de gezamenlijke verantwoordelijkheid in het bestrijden van de huidige pandemie. "Met elkaar hebben we een voorbeeldfunctie voor de lokale samenleving."

"Afgelopen dinsdag 12 januari heeft het kabinet een verlenging van de lockdown afgekondigd tot tenminste 9 februari 2021. Ook in deze periode doe ik een dringende oproep aan uw kerkraden om de kerkdiensten digitaal te organiseren.’’ De burgemeester noemt hierbij nadrukkelijk de Engelse, besmettelijkere variant van het coronavirus, die in onze regio is opgedoken. De brief sluit af met de volgende woorden: “Laten we met elkaar onze verantwoordelijkheid blijven nemen om gezamenlijk de pandemie te bestrijden."