Afbeelding

CuraMare meldt vier sterfgevallen door corona in ziekenhuis Dirksland

GOEREE-OVERFLAKKEE - Hoewel de landelijke coronacijfers een dalende trend laten zien, was het een week waarin op Goeree-Overflakkee liefst vier mensen bezweken aan de gevolgen van het coronavirus.

Dat blijkt uit de laatste update van zorgorganisatie CuraMare. De vier mensen overleden in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Daarmee komt het totale aantal overledenen binnen CuraMare op 43. Op dit moment liggen er nog vijftien coronapatiƫnten in het ziekenhuis. Het virus is helaas ook weer opgedoken in De Vliedberg in Ouddorp, daar is nu 1 bewoner besmet. Drie mensen met corona worden verzorgd op de tijdelijke opname-afdeling van CuraMare.

Waar de landelijke cijfers duidelijk dalen, blijven de coronacijfers op Goeree-Overflakkee stabiel. Dagelijks werden afgelopen week opnieuw ongeveer 14 mensen positief getest. Uitschieter omhoog was te zien op 13 januari met 24 positieve tests, gisteren (maandag) kregen 8 mensen de uitslag 'positief'.

De overzichtskaart van GGD Rotterdam-Rijnmond laat nog altijd een dalende trend zien op Goeree-Overflakkee. De GGD-cijfers worden iedere woensdag bijgewerkt en lopen een week achter. In week 1 kwam het totale aantal positieve tests op 94, ook qua percentage positieve tests scoort het eiland beter dan het regionale gemiddelde. Van het totale aantal tests is 10,2 procent positief op Goeree-Overflakkee, tegenover 11,9 procent in de regio.

Afbeelding