V.l.n.r. André en Mariëtte Nout, Heike van den Doel en Arie Bosman.
V.l.n.r. André en Mariëtte Nout, Heike van den Doel en Arie Bosman.

Autoglasservice Flakkee per 1 januari overgenomen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Autoglasservice Flakkee uit Dirksland is per 1 januari jongstleden overgenomen door Heike van den Doel en Arie Bosman. De voormalige eigenaars André en Mariëtte Nout gaan zich volledig richten op hun andere bedrijf, Nout Classic Cars in Dirksland, wat in hetzelfde pand is gevestigd. Voor de klanten van Autoglasservice Flakkee verandert er niets.

André en Mariëtte Nout bouwden het bedrijf in 35 jaar op tot wat het nu is: een solide bedrijf dat bekendstaat om goede service en kwaliteit, zoals André Nout het verwoordt. De aanleiding voor het verkopen van hun bedrijf is dat ze zich volledig willen focussen op de handel in en restauratie van klassieke auto’s. "Dit bedrijf is uit hobby ontstaan in 2013, maar inmiddels ook gegroeid en uitgebreid, zeker na de verhuizing van de Steneweg in Middelharnis naar de Watertoren in Dirksland."

Bedrijfsleider Heike van den Doel werkt al sinds 1993 voor het bedrijf van Nout en nam sinds een jaar bijna de gehele bedrijfsvoering al voor zijn rekening bij Autoglasservice Flakkee. "De autoschadebranche is in de 28 jaar dat ik er werk een stuk complexer geworden. Door alle technologie beginnen veel autobedrijven niet meer aan dit specialistische werk en roepen onze hulp in. Dankzij verschillende innovaties kunnen we hen nog beter van dienst zijn." André Nout: "Ik heb mij het laatste jaar bewust al minder met de dagelijkse bedrijfsvoering bemoeid. Heike heeft dit van mij overgenomen en naar volle tevredenheid gedaan. Door zijn jarenlange ervaring en mijn vertrouwen in hem was de beslissing tot overname snel gemaakt."

Om de positie van Autoglasservice Flakkee te versterken is een samenwerking aangegaan met de firma Bosman Schadeherstel, een bekende naam op het eiland en in de regio. Eigenaar Arie Bosman van Bosman Schadeherstel heeft nog drie locaties in de regio, in Middelharnis, Bruinisse en Strijen. "Dankzij de samenwerking met Autoglasservice Flakkee hebben we nu ook een vestiging die volledig is gespecialiseerd in ruitschade voor auto's en vrachtwagens", aldus een trotse Bosman. "Deze samenwerking is een logische en waardevolle aanvulling van ons bedrijf." André Nout zegt hierover: "Ik ben van mening dat door deze samenwerking een sterker bedrijf is ontstaan."

Van den Doel en Bosman hebben in het licht van de genoemde innovaties ook nog een leuk nieuwtje. "We hebben sinds kort als een van de weinige bedrijven in Nederland mobiele kalibratieapparatuur. Naast het herstellen van ruiten, kunnen we op locatie ook meteen de sensoren, radars en camera's kalibreren." Daarnaast monteert het bedrijf inmiddels ook polycarbonaat ruiten op met name bedrijfsbusjes en landbouwmaterieel. "Dat ziet er mooi uit, maar is ook effectief tegen inbraak en ander onheil van buitenaf", weet Bosman. "Een hamer stuitert eerder terug in je gezicht dan dat de ruit breekt."

Voor de klanten verandert er weinig, besluiten de betrokkenen. Van den Doel. "Ik blijf aanspreekpunt voor onze vestiging, de naam en het logo blijven hetzelfde en we blijven gevestigd aan de Watertoren 14a in Dirksland."