2021, een nieuwe start..?!

Wat een bijzondere jaarafsluiting hebben we achter de rug. Geen vuurwerk, geen visite of feestje. In één woord bijzonder en voor in de geschiedenisboeken. Het liefste zetten we een grote dikke streep onder het jaar 2020 en beginnen we 2021 met een figuurlijke nieuwe start. Sommigen starten met afvallen of stoppen met roken. Anderen stappen vol positiviteit met een hele waslijst 2021 in.

Onze goede voornemens en zogenoemde nieuwe start zijn opknappen en ons fitter gaan voelen. Zo gezegd, zo gedaan. Wandelschoenen en smartwatch zijn aangeschaft. Opbouwschema gemaakt in samenwerking met fysio- en ergotherapeuten en met een positieve blik, klaar voor de start om weer een beetje onszelf terug te vinden na COVID.

Wij zijn, zoals u misschien al kon raden, van plan om te gaan wandelen en ons uithoudingsvermogen en energielevel op te bouwen. Het zou natuurlijk mooi zijn als we daarbij ook nog wat afvallen.

Nadat we vorig jaar na de besmetting weer redelijk opgeknapt waren hadden we nooit kunnen bedenken wat de nasleep zou zijn van dit akelige virus. Na een ‘gewone’ griep sta je in het begin nog vaak op je benen te wiebelen, maar na een kort poosje sta je weer stevig in je schoenen om het gewone leven weer op te kunnen pakken. Met corona hebben de meeste mensen echter een langere tijd nodig om weer de oude te worden en blijven sommigen hun leven lang met na-verschijnselen en klachten lopen. Sem en ik hebben vermoeidheid en hoofdpijn aan het virus overgehouden.

Na een lange periode thuis opknappen ben ik weer begonnen met twee uurtjes werken per week. In het begin viel dit enorm tegen. Na 1 uur werken kwam ik thuis en viel meteen een paar uur op de bank in slaap. Gelukkig gaat het steeds iets beter en kan ik wat langer het leukste werk van de wereld uitvoeren, maar het valt niet mee. Erg frustrerend. Mijn hoofd wil veel te veel, maar mijn lichaam houdt me tegen. Al bij al probeer ik mijn beste beentje voort te zetten en probeer op mijn tempo mijn werkzaamheden op te pakken.

Het is echter niet voor iedereen weggelegd, dat maken we van dichtbij mee. Met behulp van fysio- en ergotherapie weer op te klimmen naar de beste versie van jezelf, voor zover je dat weer kunt worden. Sneller willen, maar niet kunnen.

Toch gaan we met een positieve blik en wandelschoenen op de mooiste wandelpaden in onze regio de goede kant op. Met de figuurlijke streep onder een jaar wat niet ons beste jaar was, hopen we op een jaar wat top gaat worden. Dat gezegd wensen we iedereen het allerbeste wat 2021 je kan geven. Zoek de lichtpuntjes in elke dag. Als je goed kijkt, zal je ze vinden.