Besmettingscijfers zijn laag en stabiel

GOEREE-OVERFLAKKEE - De besmettingscijfers op Goeree-Overflakkee zijn momenteel stabiel en relatief laag. Wel waren er de afgelopen week helaas weer twee overlijdensgevallen te betreuren in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

De teller van het aantal mensen dat tijdens de tweede golf is overleden als gevolg van het virus liep daarmee op naar 33 in het ziekenhuis en 39 in totaal. Zorgorganisatie CuraMare meldde verder vier nieuwe patiƫnten in het ziekenhuis, waarmee er volgens de laatste cijfers van afgelopen vrijdag nu 20 mensen met corona in het ziekenhuis worden behandeld. Zeven mensen werden uit het ziekenhuis ontslagen.

Afgelopen zondag was een kleine uitschieter omhoog te zien met 18 positieve tests, de rest van de week bleven de cijfers stabiel met rond de 15 positieve testuitslagen per dag. Dat blijkt uit het coronadashboard van de overheid. Daarmee lijken de effecten van de lockdown zichtbaar te worden op het eiland. Ook de licht stijgende trend die een week eerder nog te zien was, is afgeremd. Ook de GGD meldde vorige week een daling van het aantal positieve tests en -misschien nog wel belangrijker- een fors lager percentage positieve uitslagen ten opzichte van de rest van de regio. Waar in de regio gemiddeld 13,5 procent van de tests positief was in week 53, was dat op Goeree-Overflakkee 9,5 procent.