Ingezonden: Jaarwisseling rustig?

Er moet mij even iets van het hart. De wereld beleeft bizarre tijden waarin wij moeten leven met heel veel maatregelen. Eén van deze maatregelen was het verbod op het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling, alsmede een verbod op carbidschieten.
Wonend aan het Rubensplein slaakte ik een zucht van verlichting, naïef als ik was. Immers, de afgelopen twee jaar was het echt geen pretje om daar de jaarwisseling door te brengen. Ik ben een groot fan van vuurwerk maar niet van oorlog. Met knallen die op bomaanslagen lijken en carbidkanonnen op de parkeerplaats bij de geparkeerde auto's en politie die niet handhaaft heb ik mij onveilig gevoeld.
Dit jaar leek in eerste instantie rustiger te verlopen. De politie was 's middags met twee busjes aanwezig. Waar waren ze andere jaren? Maar na middernacht ging het helemaal los. Wederom carbidkanonnen op de parkeerplaats. De ruiten die bij ieder donderslag naar binnen bogen. De kat die panisch werd. Uiteindelijk dan toch maar om 2.00 uur de politie gebeld. Waar ik in eerste instantie stiekem een beetje blij was dat er toch wat vuurwerk was, begreep ik later echt niet waarom er niet ingegrepen werd. Het was toch verboden om vuurwerk en carbid af te schieten?
Kun je in dit land gewoon ongestraft de regels aan je laars lappen? Ja dus!!
Ik vind het onbegrijpelijk!!
Ik heb tot 4 uur wakker gelegen met pijn in mijn oren en in mijn hoofd en moest wel dezelfde dag in de zorg aan het werk.

De jaarwisseling verloopt relatief rustig....laat me niet lachen.

Eline Roest