Doppen sparen voor Geleidehonden DCN

OUDDORP - Anneke en Piet Grinwis uit Ouddorp sparen plastic doppen, ijzeren doppen, cartridges, en oude mobiele telefoons. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ze steunen er ook het goede doel mee. De opbrengst komt namelijk ten goede van de opleiding van de geleidehonden.

Een opleiding kost ongeveer 5.000 euro en een kilo doppen of ijzeren doppen levert 15 cent op. "Afgelopen jaar hebben we 4341 kg aan plastic doppen opgehaald en in 2019 was dat 6.000 kilo. Ook ijzeren doppen worden ingezameld, in 2020 werd 2020 kilo verzameld en en in 2019 liefst 2370 kg. De opbrengst in heel Nederland was 86.000 kg plasticdopen, daar konden zes honden voor opgeleid worden."

De doppen die gespaard worden zijn de doppen van flessen mineraalwater en spuitwater, frisdrankflessen, melk en yoghurtpakken, fruitsappakken, sportdrankdoppen, pindakaasdoppen, eigenlijk alle doppen die hard, rond en van plastic zijn. "Graag wel even afspoelen", aldus Anneke en Piet Grinwis. Bij ijzeren doppen moet men denken aan deksels van babyvoeding, groentepotdeksels, bier- en frisdrankdoppen, drankflesdoppen en lipjes van blikjes. "U kunt vanaf heden ook lege blikjes inleveren, graag wel al plat gedrukt."

Ook lege cartridges en oude mobiele telefoons zijn welkom. Voor cartridges maak het niet uit wat voor merk en hoe groot ze zijn, alles is welkom. Doppen inleveren kan bij de familie P. Grinwis aan de Rustburg 17 in Ouddorp. De familie is ook te bereiken via 0187-681390 en pietgrinwis@hetnet.nl. Bij de Jumbo aan de Molenweg in Ouddorp staat bij de flessenautomaat staat een bak waar men ook doppen kan inleveren. "Graag de plastic doppen en ijzeren doppen in aparte zakken inleveren", aldus Anneke en Piet Grinwis.